5 apps om thuis aan die perfecte bikini body te werken

Deze apps zijn echte lifesavers!

Het voorproefje van het goede weer deze week doet ons nog meer verlangen naar zon, zee en strand. Gelukkig komt de zomer steeds dichterbij, dus hopelijk hoeven onze bikini’s en badpakken niet lang meer in de kast te liggen. Ziet je lichaam er niet slecht uit, maar is het toch het label bikini body nog niet helemaal waardig? Deze 5 handige apps helpen je om thuis aan de slag te gaan.

1/ Seven – 7 minute workout app
De 7 minute workout app is de perfecte match voor mensen met weinig tijd (of weinig zin). Het concept is zeer eenvoudig: de app bevat verschillende work-outs die elk slechts zeven minuten duren. De oefeningen zijn simpel, maar wel heel intensief. De vormgeving van Seven is mooi en duidelijk en alle oefeningen worden goed uitgelegd. De app stimuleert je om elke dag te trainen. Je ontvangt namelijk drie levens die je verliest als je een dag overslaat. Je kan de app gratis downloaden, maar je moet betalen om toegang te krijgen tot alle oefeningen. Seven is verkrijgbaar voor Android en IOS.

2/ Virtualgym Fitness
Voor al wie ooit met veel goede bedoelingen een fitnessabonnement kocht, maar nooit in de fitness geraakt, is de app Virtuagym Fitness misschien wel de oplossing. De app bevat meer dan 4.000 oefeningen en veel kant-en-klare work-outs die je gewoon thuis kan uitvoeren. De oefeningen worden duidelijk uitgelegd aan de hand van 3D-animaties en de gratis persoonlijke coach motiveert je dagelijks om de bikini body van je dromen te bereiken. Je kan de app downloaden op IOS en Android.

3/ Jefit
Wil je je liever focussen op één specifieke spiergroep? Download dan de app Jefit voor IOS of Android. Op de app vind je honderden oefeningen die elk gericht zijn op een specifieke spiergroep. Je kan gebruikmaken van een van de vele standaardroutines van de app of zelf je eigen routine creëren. Perfect voor wie slechts een paar probleemzones moet aanpakken.

4. 30 Days – Squat challenge
Haalt competitie en uitdaging het beste in je naar boven? Dan is de app 30 Days- Squat challenge iets voor jou. De app daagt je uit om 30 dagen lang squats te oefenen. De eerste dagen start je met gemakkelijke oefeningen, maar de training wordt elke dag een tikkeltje zwaarder.

De makers van de app maakten verschillende versies van deze uitdaging. Je kan bijvoorbeeld ook een gelijkaardige app downloaden die zich focust op het trainen van je billen, armen of buikspieren. Of je kan verschillende applicaties combineren om je ultieme bikini body te verkrijgen. Je kan 30 Days downloaden voor Android en IOS.

5. Down Dog
Ook yoga kan je helpen om de bikini body van je dromen te krijgen. De app Down Dog is ideaal voor beginners. Bij elke training speel je een nieuwe houding vrij, dus je leert elke keer bij. De app maakt gebruikt van een vocale coach die je door de verschillende oefeningen loodst. Elke sessie heeft ook een bijhorende afspeellijst.

Down Dog geeft je het gevoel dat je je in een echte yogastudio bevindt, maar dan wel vanuit het comfort van je eigen huiskamer/slaapkamer/badkamer/keuken/terras/kelder (schrappen wat niet past). De app is verkrijgbaar via Android en IOS.

Bron: Marie Claire België | Beeld: Katelijne Verbruggen

Laatste nieuws