Dit worden de foodtrends van 2018

Poke bowls en avocado move over!

Lees ook

Poke bowls, rauw voedsel en avocado everything. Foodtrends komen en gaan en als je een echte foodie bent probeer je ook alles uit. De Amerikaanse voedselketen Wholefoods voorspelden de foodtrends van 2018 en wij zetten ze voor je op een rijtje.

1/ Superpoeders
Denk: wortel, matcha (groene thee), kurkuma en nog veel meer verschillende poeders. Poeders in overvloed en waarom? Eenvoudig je gerecht op smaak maken en een dosis vitaminen toevoegen.

2/ Champignons
De champignon vindt zijn weg in 2018 op allerlei soorten manieren. In de koffie, smoothies of in thee. De champignon is al een populair ingrediënt die in supplementen terug te vinden is maar nu dus ook in je cappuccino. 

3/ Bloemen
Bloemen gaan volgens Whole foods een grote intrede maken. Niet als decoratie maar vooral in de gerechten. Lavendel, hibiscus maar vooral rozen worden straks veelvuldig in onze gerechten gebruikt. 

4/ Chips
Chips alleen dan in allerlei gezonde varianten. In 2018 trek jij geen paprikachips zak open maar een cassave, zeewier of spruitjes versie.

5/ Midden-Oosten
Thais, sushi of Indonesisch eten move over. In 2018 gaan we voor de Perzische, Syrische en Libanese keuken. En dan gaan we een stapje verder dan alleen hummus en falafel.

Lees ook: Waarom de een alles kan eten en de ander niet

Bron: WholeFoods | Beeld iStock

Laatste nieuws

Zie ook