Volg deze stappen voor sterkere nagels

Tijd voor wat verzorging...

Volg deze stappen voor sterkere nagels

Lijkt er een limiet te zitten aan de lengte van je nagels? Heb je er net eentje die erbovenuit lijkt te pieken, breekt-ie weer af. Verschrikkelijk irritant maar er is een stappenplan om je nagels weer sterk te krijgen. 

Korte nagels

Als je sterke en lange nagels wil, kan je het beste je nagels helemaal kort vijlen. Let op: gebruik een vijl en geen nagelknipper en vijl altijd van buiten naar binnen. 

Geen gereedschap

Natuurlijk gebruik je je handen om dingen open te maken en heb je daar automatische je nagels ook voor nodig maar nagels zijn geen gereedschap. Iets ergens vanaf krabben of openmaken vergroot de kans op inscheuring en beschadiging.

Badje van melk

Misschien klinkt dit een beetje vreemd maar het is heel effectief. Zorg ervoor dat je nagels helemaal schoon zijn en laat ze dan goed weken in een badje van melk.  

Rust

Je nagels hebben soms ook een kleine pauze nodig. Laat je nagels een paar weken rusten en laat de nagellakpotjes staan. Wel is het altijd goed om een versterkende lak of serum te gebruiken. 

Zit niet aan je nagelriemen

Ja, we zijn gewend om onze nagelriemen naar achteren te duwen of zelfs weg te knippen. Maar ze hebben eigenlijk een hartstikke belangrijke functie en vooral bij de groei van je nagels. Een nagelriem is er namelijk om de nieuwe nagel te beschermen. 

Maak ze glad

Probeer met een polijstblok je nagels glad te houden, dit helpt om splijten en afbreken van je nagels tegen te gaan. 

Lees ook: Dit vinden wij vrouwen het aantrekkelijkste uiterlijke kenmerk

Bron: HLN | Beeld: Getty Images