Waarom het beter is om ’s avonds te douchen

Hoort een douche bij jouw ochtendritueel of spring jij er liever voor het slapengaan onder?

Hoort een douche bij jouw ochtendritueel of spring jij er liever voor het slapengaan onder? Als jij ’s avonds doucht, zit je goed. Anders zul je je douchemoment zo snel mogelijk moeten veranderen. Het kan namelijk veel invloed hebben op je gezondheid.

Temperatuur

Volgens onderzoekers stijgt je lichaamstemperatuur door het warme water en daalt-ie weer wanneer je je staat af te drogen. Logisch, maar daardoor denkt je lichaam dat het tijd is om naar bed te gaan. Een douche werkt ontspannend en stress-verminderend. Daarom word je er loom van en kun je er gemakkelijker door in slaap vallen.

Conclusie? ’s Ochtends douchen om wakker te worden gaat tegen de natuurlijke werking van je lichaam in. Val je lastig in slaap? Een warme douche zou wel eens een uitkomst kunnen zijn.

Hygiëne

Ook op het gebied van schoonheid en hygiëne is het beter om ’s avonds te douchen. Je gaat niet alleen schoner je bed in, ook je poriën zullen je dankbaar zijn. Als het vuil dat zich gedurende de dag op jouw lichaam heeft genesteld er ’s avonds niet wordt afgespoeld, zal het in je poriën kruipen. Gevolg? Een onzuivere huid met soms zelfs acne als gevolg.

Bron: Refinery29 | Beeld: iStock

Laatste nieuws