Stress? Eet dan déze dingen voordat je gaat slapen om het tegen te gaan

Bepaalde voeding kan je goed doen en zelfs stress voorkomen.

Lees ook

Bepaalde voeding kan je goed doen! En guess what; bepaalde etenswaren kun je zelfs voor het slapengaan nuttigen, om stress te voorkomen. Benieuwd? Lees snel verder om erachter te komen welke vijf dingen je 's avonds wil snacken:

1. Zoete aardappeltoast

Volgens onderzoekers van Jaclyn London zit zoete aardappel boordevol kalium, wat een voordelige uitwerking heeft op je hartslag. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat jij je meer ontspannen voelt.

2. Blauwe bessen

Je hoeft er niet veel moeite voor te doen en hebt toch een lekkere snack. Er zitten stofjes in die goed werken tegen stress en je humeur stabiliseren. Plus, het ligt niet zwaar op de maag als je in bed ligt.

3. Yoghurt


Uit onderzoek blijkt dat yoghurt niet alleen goed werkt tegen stress, maar ook zorgt voor een stralende huid en sterkere botten. Enne, met al die verschillende smaken zit er hoe dan ook één tussen die jij lekker vindt.

4. Havermout

Kun je moeilijk in slaap vallen? Dan zou havermout je redder in nood zijn. Daarnaast werkt het tegen stress. Voeg je er een handje blauwe bessen aan toe, dan verdubbel je de vermindering van stress. Win-win!

5. Zalm

Deze vette vis bevat omega-3 wat niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook stressverminderend werkt.

Bron: Elite Daily | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook