Say what? Deze drie drankjes dragen bij aan een goede nachtrust

Probeer één van deze 3 drankjes 's avonds en je zult beter slapen.

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Als je een nacht niet lekker slaapt, kun je daar de hele dag last van hebben. Probeer één van deze 3 drankjes 's avonds en je zult beter slapen.

1. Kruidenthee

Veel mensen denken dat je vooral groene thee moet drinken voor het slapengaan, maar kruidenthee werkt beter voor een goede nachtrust. Witte en groene thee zijn heel gezond, maar er zit alsnog cafeïne in en dat werkt niet slaap bevorderend. Kamille- of pepermuntthee werkt rustgevend en zal zorgen voor een betere nachtrust.

2. Kersensap

Kersensap is misschien geen voor de hand liggende keuze, maar het bevat melatonine en dat stofje zorgt ervoor dat je slaperig wordt. Drink je vooral jus d'orange als sapje, probeer daar mee te minderen. Teveel sinaasappelsap zorgt ervoor dat je teveel suikers binnenkrijgt. En daar krijgt je lichaam juist energie van.

3. Warme melk

Als je denkt dat een glaasje sterke drank je in dromenland brengt, dan heb je het mis. Het kan juist het tegenovergestelde doen en ervoor zorgen dat je heel onrustig slaapt. Een glas warme melk is beter voor je. Het zorgt ervoor dat je lichaam kalmeert en tot rust komt.

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws