Waarom je elke avond in een koude slaapkamer zou moeten slapen

Het kent veel voordelen, zo zou het beter voor je gezondheid zijn.

Nu de dagen weer kouder zijn, is opstaan alles behalve makkelijk. Vooral als je slaapkamer fris is, wil je het liefst onder je warme deken blijven liggen. Maar wist je dat een koude slaapkamer niet alleen nadelen kent? Het heeft zelfs erg veel voordelen!

Frisse lucht

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je kamer aanvoelt als de binnenkant van een koelkast, maar een slaapkamer met een frisse temperatuur is perfect. Zet je raam voor het slapengaan maar open! Waarom precies? We geven je drie redenen.

1. Je slaapt beter

Je lichaamstemperatuur kent een cyclus van 24 uur. Je temperatuur is het hoogst in de middag en begint te dalen wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Tijdens je slaap zal je lichaam vervolgens de laagste temperatuur bereiken. Als je in een koude kamer ligt, zal je lichaam eerder wennen aan de natuurlijke cyclus van het kouder worden, daarom val je eerder in slaap in een koude kamer. Daarnaast wordt je lichaam niet verstoord door de warmte, waardoor je ook weer beter slaapt.

2. Je ziet er ‘jeugdiger’ uit

Slapen in een koude slaapkamer zorgt ervoor dat je er jeugdiger uitziet. Wanneer je in een te warme kamer slaapt, wordt de aanmaak van het hormoon melatonine geremd. Dit stofje is je beste vriend wat het ouder worden tegengaan betreft, melatonine zorgt er namelijk voor dat het effect van verouderen wordt vertraagd. Houd je kamer dus fris om ervoor te zorgen dat je lichaam dit hormoon blijft aanmaken

3. Verbeterde gezondheid

Als het fris is in je kamer, maakt je lichaam het hormoon cortisol aan. Dit is een bepaald stresshormoon dat je lichaam helpt met het aanmaken van bruin vet. Vet klinkt natuurlijk niet heel positief, maar dit vet helpt je met het verbranden van wit vet.

Daarnaast vermindert het ook de kans op diabetes. Een lagere temperatuur helpt je lichaam namelijk ook met het regulieren van je insuline gevoeligheid. Insuline is een hormoon dat je bloedsuiker reguleert en wanneer je ervoor zorgt dat dit stabiel blijft, verminder je de kans op diabetes.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Zohre Nemati

Laatste nieuws