Geen versoepelingen tijdens de feestdagen: deze coronamaatregelen blijven gelden

Premier Rutte sluit strengere maatregelen rond de feestdagen niet uit.

feestdagen maatregelen

Gisteravond tijdens de persconferentie hoopten veel kijkers te horen hoe de feestdagen er dit jaar uit gaan zien. Een versoepeling van de coronamaatregelen zit er echter niet in.

Kerst en NYE

Gezien de oplopende besmettingscijfers zagen de verschillende instanties en adviseurs geen ruimte voor versoepeling. Dat betekent dat komende weken, dus ook tijdens de feestdagen, dezelfde regels blijven gelden. Er komen vooralsnog geen afwijkende maatregelen voor Kerstmis en Oud en Nieuw.

Geldende maatregelen

Als dat zo blijft, is het tijdens de feestdagen toegestaan om maximaal drie gasten te ontvangen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. De horeca moet de deuren nog gesloten houden. Evenementen blijven ook verboden, dus een kerstmarkt of kerstshow zit er niet in. Wel blijven theaters, musea, bibliotheken en bioscopen open. Daar geldt een maximum van 30 personen. Buitenshuis mag een groep uit maximaal 4 personen van verschillende huishoudens samenkomen.

Strengere maatregelen

Premier Rutte maakte tijdens de persconferentie duidelijk dat strengere maatregelen voor de feestdagen niet zijn uitgesloten. Als de cijfers blijven oplopen, worden er op 22 december mogelijk striktere coronamaatregelen aangekondigd.

Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • BrunoPress