Zo verzorg jij zonder aftersun je huid als je verbrand bent

Te lang op het strand blijven liggen?

Lees ook

Deze tropische temperaturen zijn natuurlijk heerlijk voor stranddagen, al moet je je wel extra goed insmeren. Toch verbrand? Zorg er dan voor dat jij je huid direct goed verzorgt. Heb je geen aftersun bij de hand? Er zijn gelukkig meer manieren waarop je de pijn kunt verlichten.

1/ Direct koelen

Lig je nog op het strand op het moment dat je ontdekt dat je hartstikke verbrand bent? Neem dan een korte, frisse duik in de zee. Met de nadruk op kort, want daarna is het ook belangrijk om in de schaduw te gaan zitten. Leg een koude, natte handdoek op je verbrande plekken om ze te koelen.

2/ Luchtige kleding

Met dit weer wil je natuurlijk zo min mogelijk kleding aan, maar het is belangrijk dat jij je huid beschermt tegen ze zon. Dat betekent wél kleding dragen, liefst donkere kleuren en luchtige stoffen. Je huid is namelijk erg gevoelig.

3/ Goed hydrateren

Door de zon is je huid uitgedroogd, wat betekent dat je veel water moet drinken om je vochtbalans op peil te houden. Hydrateer je huid bovendien met een bodylotion en gebruik geen parfum; dit kan zorgen voor de nodige irritaties.

7 x fouten die we maken met zonnebrand >

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook