Als jij het liefst een glas rode wijn bij je kaasplankje bestelt, ben je niet de enige. Maar volgens kaasexperts zou je er veel beter – geloof het of niet – een kop thee bij kunnen bestellen.
Deskundige Rachel Safko noemt het zelfs een massive shame dat veel mensen niet weten dat een kop thee de smaak van kaas bevordert. “Ik heb het idee dat de meeste mensen thee drinken op regenachtige dagen en het zien als het kleine zusje van koffie”, zegt ze tegen Forbes. “Dat kan allemaal wel zijn, maar thee is zo veel meer. Het is de kameleon onder de dranken.” Dit zou komen doordat thee – net als wijn overigens – veel tannine bevat en astringent is. “Kaas zorgt voor een mooie balans”, legt ze uit. “De vettige, romige smaak maakt de smaak van thee ronder en andersom.” Daarom krijg je dus vaak mini-sandwiches met brie en komkommer bij je high-tea. “En tegenwoordig heb je duizenden soorten thee en kazen die je samen kunt proberen.”
Wijn bevat dus ook tannine, maar toch zou thee wegens de warmte een betere keuze zijn. “Hierdoor kan de kaas een beetje smelten, wat onderliggende smaken naar boven kan halen. Dat verandert alles.”
Houd jij wel van een drankje? Dit zegt het over je >
Bron: Metro UK | Beeld: iStock