Valt jouw telefoon soms met 30% al uit? Hier komt het door

En dít kun je ertegen doen.
Valt jouw telefoon soms met 30% al uit? Hier komt het door

Heb jij dat ook weleens, dat je denkt dat je telefoon nog wel even meegaat (want hij heeft nog 30 procent batterij), en dat-ie dan plotseling uitvalt? Blame it on het koude weer; de lage temperaturen laten niet alleen jou minder goed functioneren maar ook je telefoon.

De kou heeft invloed op de kwaliteit van de batterij. De meeste smartphones hebben een Lithium-ion batterij en deze is erg gevoelig voor warmte en kou; vooral bij extreme temperaturen werkt-ie minder goed. Dit betekent dat je telefoon bij kamertemperatuur veel langer mee zal gaan dan wanneer het heel koud of heel warm is. De meter van je batterij werkt in zo'n situatie ook niet meer optimaal; hij kan dan wel aangeven dat-ie nog voor 30 procent vol is, maar dat klopt dus niet per se.

Apple is zich bewust van dit ‘probleem’ en legt op haar website uit dat iPhones het beste functioneren tussen de 0 en 35 graden. Ligt de temperatuur onder het vriespunt? Dan overleeft je telefoon het tot een temperatuur van -20, als-ie niet aanstaat tenminste.

Wat je ertegen kunt doen? Ten eerste is het verstandig om je telefoon altijd in een hoesje te doen. Daarnaast kun je bellen met oortjes, in zodat je telefoon warmpjes in je zak kan blijven. En wil je nooit zonder lege telefoon zitten? Ha, dat is simpel: zorg dat je altijd een oplader of powerbank bij je hebt!

Science says: waarom je niet 's ochtends direct je telefoon moet checken >

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df6fb3994557', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });