Met deze tips bespaar je ie-de-re dag geld

Zo houd je dus meer over voor dat jurkje!

December kost altijd meer geld dan je wilt. Sinterklaas is net achter de rug, je moet kerstcadeaus kopen en ook nog de nodige feestjes af. Het is dus niet verkeerd om even op je geld te letten, met deze tips bijvoorbeeld:

1/ Zelf koffie zetten

Het is zo makkelijk om langs een koffietentje te hoppen op weg naar je werk, maar je kunt heel wat euro’s besparen als je iedere ochtend gewoon je eigen kop koffie zet. Geen tijd om ‘m thuis op te drinken? Schaf eenmalig een thermosbeker aan en maak voortaan je eigen coffee to go.

2/ Drankjes aan de bar bestellen

Ga jij met een vriendin op stap en weet je vooraf al dat zij meer drinkt dan jij? Een eurootje meer betalen is niet erg, maar als jij tien euro extra moet afrekenen doordat zij meer heeft gedronken, is dat doodzonde. Bestel daarom je eigen drankjes aan de bar en reken ze meteen af.

3/ Koop mannenproducten

Het klinkt een beetje raar, maar waarom zou je geen mannenscheermesje gebruiken die net zo goed werkt én een stuk goedkoper is dan de roze variant?

4/ Maak er een spelletje van

Maak aan het begin van iedere dag een minibegroting en ga aan het eind van de dag na of je je eraan gehouden hebt. Daag jouw vriend of vriendinnen uit om hetzelfde te doen en vergelijk de resultaten. Van jullie gespaarde geld kunnen jullie weer leuke dingen doen samen. 

5/ Word een koopjesjager

Word jij moe van je moeder die alle supermarkten afgaat om al haar boodschappen in de aanbieding te kunnen kopen? Neem een voorbeeld aan haar. Ga voor ‘1+1 gratis’-aanbiedingen; de producten gebruik je toch en je bespaart heel wat euro’s.

Zo veel geld moet je maandelijks besparen om miljonair te worden >

Bron: PureWow | Beeld: iStock

Laatste nieuws