Waarom knoflook wonderen doet voor je huid

Er is sprake van een nieuwe beauty trend: bloggers testen massaal de skin healing powers van, jawel, knoflook! 

Lees ook

Ja, je leest het goed.

Instagram is een broedplaats voor de meest bizarre, nieuwe beautytrends. Als we deze beauty grammers mogen geloven, is eten op je gezicht smeren een ware hit. Ui, boerenkool, avocado… er komt van alles voorbij. Maar er is sprake van een nieuwe trend: de bloggers testen nu massaal de skin healing powers van, jawel, knoflook!

Yep, we hebben het inderdaad over het stinkende ingrediënt. Beter bekend als: de garlic-knockout.

Toch schijnt knoflook wonderen te doen voor je huid. Het natuurlijke voedingsmiddel zit namelijk vol antioxidanten die bacteriën doden. In een interview met Seventeen legt dermatoloog Dr. Amy Wechsler uit waarom onze favoriete beautybloggers allemaal knoflook op hun gezicht smeren. “Allicine is een werkzame stof in knoflook die anti-inflammatoire eigenschappen heeft. Het is dus mogelijk dat het smeren van knoflook een puistje uitdroogt.”

Vlogger Farah Dhukai is in ieder geval overtuigd. Op haar Instagram, die meer dan een half miljoen volgers heeft, deelde ze een filmpje waarin ze een gesneden teentje knoflook over een puistje wrijft. En geloof het of niet: deze is daarna als sneeuw voor de zon verdwenen.

Wat vind jij van deze nieuwe beautytrend?

Waarom je boerenkool op je gezicht moet smeren >>

Laatste nieuws

Zie ook