Zó kom je vliegensvlug uit die financiële crisis

In tijden van economische crisis: welke rigoureuze beslissingen moet je nemen om zo snel mogelijk een positieve cashflow te hebben? Lees en leer!

Zó kom je vliegensvlug uit die financiële crisis

En een stapje dichterbij die Chanel 2.55.

Onze financiën kennen pieken en dalen, maar sta je de laatste maanden wel errug vaak rood? Of wil je wat extra cashflow zodat je die geweldige designerbag kunt binnenharken? Lees dan vooral verder. Hier kun je op besparen. Echt waar.

1 Verander je beauty routineIn plaats van die maandelijke sessie manicure, pedicure, browbar en kapper ga je het de aankomende maanden zelf doen. Geen idee hoe? 7 letters:  YouTube! Youtube is tegenwoordig een tutorial heaven, dus waarom duur doen? Tip: doe het met vriendinnen. Kunnen jullie direct bijkletsen onder het genot van een kop koffie uit eigen keuken (koffie in een toffe tent kost tegenwoordig ook een godsvermogen). Oh en nog een beauty-gerelateerde tip: koop je make-up bij drogisterijen in plaats van warenhuizen. Die L’Oréal mascara werkt ook prima. Scheelt je al snel tientallen euro’s!

2 Shop slimNet als make-up, kun je ál je producten natuurlijk slimmer shoppen. Vraag jezelf eens af of je écht dat merkproduct nodig hebt. Bekijk actiefoldertjes, ga saleshoppen (alléén als je het echt nodig hebt natuurlijk) en als je lievelingsshampoo in de aanbieding is, sla er dan meteen een paar in. Is die goedkopere supermarkt net iets verder weg? Ook dat is geen excuus meer, pak de fiets (of loop) en je hebt gelijk je frisse lucht en daily workout gehad! Scheelt je ook weer een abonnement op de sportschool.

3 Over abonnementen gesprokenNaast dat sportschool-abonnement zijn er ook talloze online abonnementen die je kunt overwegen stop te zetten. Want wees nou eerlijk, heb je écht Netflix én die hippe Apple TV nodig? Bedenk wat je geld echt waard is (1 x per maand naar hot yoga telt dus niet) en stop de rest. Direct!

4 Stop met die spontane aankopenNu is niet het moment om je salaris kapot te slaan aan dat geweldige Victoria Beckham jurkje, óók al is die in de uitverkoop. Weerhoud de drang, no matter what. Je wilt de huur nog kunnen betalen. Denk goed na over je aankopen.

5 Schrijf je uitEen manier om er zeker van te zijn dat je niet in de verleiding komt om spontane aankopen te doen is jezelf uitschrijven bij al die shopping sites. Schrijf je uit bij Shopbop en Net-a-porter, zodat je niet weer in die ‘VIP-sale’ trapt. Mocht die bankrekening weer gespekt zijn, dan kun je je altijd nog opnieuw inschrijven.

6 Neem de benenwagenStop met taxi’s (ook Uber'tjes ja!)! dit gaat je in één klap veel geld besparen. Ook als je een auto hebt, laat die dan zo veel mogelijk staan. Spring op de fiets! Zo ontdek je waarschijnlijk ook weer hidden gems in je eigen buurt.

7 Gebruik wat je al hebtWe hebben allemaal wel eens het gevoel dat je ‘geen kleding’ meer hebt, of dat ‘er niets in huis is’. Daag jezelf uit om je ‘saaie’ kleding een nieuwe twist te geven door nieuwe combinaties te maken en ga op zoek naar een recept waarbij je die kilo's pasta's en couscous in je voorraad kunt gebruiken.

8 Wees eerlijkJe hoeft echt niet íedereen te vertellen over jouw financiële crisis, maar wees open en eerlijk tegen je beste vrienden en familie. Als jouw beste vriendin vraagt of je ook een kaartje hebt voor de nieuwe tour van Beyoncé, vertel haar dan dat je graag had gewild, maar dat je financiële situatie het nu even niet toelaat.

In deze landen wonen de meeste vrouwelijke miljardairs >