Dresscodes, hoe zat het ook alweer?

Het seizoen van de buitenfeestjes, bruiloften en terrasopening is aangebroken en dus regent het invités. Met dresscodes. Help! Hoe zat dat ook alweer?

Dresscodes, hoe zat het ook alweer?

Je survivalguide voor de buitenfeestjes

Het seizoen van de buitenfeestjes, bruiloften en terrasopening is aangebroken en dus regent het invités. Met dresscodes. Help! Hoe zat dat ook alweer? Was cocktail nou wel of niet in het lang? En wat is in vredesnaam New York chic? Fashion director Simone legt het nog eens piekfijn uit.

Black tieChic en stijlvol, dat is black tie. Is het voor een diner, dan draag je een lange avondjurk, anders volstaat een kortere jurk ook. Neem een jurk met een bescheiden decolleté en maak je outfit af met een chic jasje. Een mooie avondtas is een must.

Tenue de villeTenue de ville is alleen een dresscode voor overdag. Zorg dat je armen bedekt zijn en dat je sophisticated gekleed bent. Een mantelpakje (très Chanel) is een uitstekende keuze. Of een jumpsuit van een mooie stof als zijde of wol. Let op! Draag je een jurk of rok, dan is een panty verplicht.

CocktailCocktail betekent feest! Een zwierige jurk, glimmende stoffen, uitbundige strikken; je mag uitpakken. Een goede partydress is all you need. En uiteraard een paar killer heels eronder.

New York chicHeb je een feestje met het thema New York chic, dan zul je diep in de buidel moeten tasten. Deze dresscode staat namelijk voor dure, liefst zelfs designer-items. Grote kans dat op dit soort feestjes veel goed geklede gasten aan het borrelen zijn in de nieuwste stuks van het seizoen. Investeren in een designerjurk dus.

Smart casualSmart casual is modieus en chic, en dat mag ook een goede kokerrok met blouse zijn. Een jasje is niet verplicht. Laat je niet verwarren door het woord casual, want een jeans met een trui is absoluut een no go!

Do's

  • Kies bij alle dresscodes voor luxere stoffen als zijde, wol of kant
  • Laat je haar föhnen. Dat maakt het af
  • Investeer! Een mooie designerjurk gaat nog járen mee

Don'ts

  • Een vleeskleurige panty. Je benen willen ook wat buitenlicht na die helse winter plus bloot is veel stijlvoller
  • Veel bling bling. Ga liever voor een waanzinnige jurk die niet veel nodig heeft
  • Match en match. Een roze jurk met roze schoenen en een roze tasje. Niet doen! Ga bijvoorbeeld voor een jasje met verschillende kleurvlakken en voor hakken in een neutrale kleur

[sm-product-feed id="18492"]