Een lesje Franse etiquette

Fransen en etiquette, het is een verhaal apart. Daarom hier een lesje Franse etiquette aan tafel. Zo sla je nooit meer een modderfiguur.
Een lesje Franse etiquette

A table!

Fransen en etiquette, het is een verhaal apart. Helemaal als het om eten gaat. Met deze 8 tips van chef Agnès (une vraie Française) sla je nooit meer een modderfiguur.

+ Kies in een restaurant eerst wat je gaat eten, dan pas de wijn (die het beste bij je gerecht past).

+ Eet bij mensen thuis altijd – maar dan ook echt altijd – je bord leeg.

+ Snijd sla nooit met een mes, maar met de zijkant van je vork.

+ Ook brood snijden is een Non! Brood breek je met je handen.

+ Heel ouderwets: wijn inschenken is een mannentaak. Bij mensen thuis neemt de heer des huizes deze honneurs waar. Eerst schenkt hij een bodempje in zijn eigen glas, daarna vult hij het glas van zijn vrouw/vriendin en dan pas de glazen van de gasten.

+ Als gast om meer wijn vragen is óngelooflijk onbeschoft.

+ Een stuk brie aansnijden? Snijd niet het puntje af, maar snijd een dun plakje over de hele lengte.

+ Op straat eten is un scandale: daar is eten veel te belangrijk voor.

Zo! Nu op naar Parijs >

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2f5611a5fae', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });