Lengte van je vingers voorspelt carrièrekeuze

De carrièrekeuze van een vrouw is af te leiden uit de lengte van haar vingers, zo blijkt uit een recente studie.

Lengte van je vingers voorspelt carrièrekeuze

In de categorie bizar ochtendnieuws.

De carrièrekeuze van een vrouw is af te leiden uit de lengte van haar vingers, zo blijkt uit een recente studie van de National Research University in Rusland.

Bij vrouwen met een korte wijsvinger – dat wil zeggen: korter dan hun ringvinger – is het waarschijnlijker dat ze een traditionele ‘mannenbaan’ hebben, zoals advocaat of manager. Vrouwen met een langere wijsvinger hebben juist vaak stereotype ‘vrouwenbanen’. Denk bijvoorbeeld aan een job in de verpleging of op een basisschool.

Klinkt een beetje hocus pocus, maar er zit wel degelijk een slimme redenering achter. Kort uitgelegd: de wijsvinger-ringvinger-index, ook wel bekend als 2D:4D ratio, is gerelateerd aan de hoeveelheid testosteron waaraan je als foetus in de baarmoeder bent blootgesteld. Een lage ratio betekent meer testosteron, wat zelfvertrouwen, agressiviteit en het nemen van risico’s opwekt; allemaal eigenschappen die ervoor zorgen dat deze vrouwen vaker ‘mannelijke posities’ innemen.

Heb jij stiekem al even naar je vingers gekeken? Wij zijn benieuwd of jouw metingen kloppen met het onderzoek. Laat het ons weten via Twitter (@marieclaire_NL).

Bron: Daily Mail