Viola Davis over haar nieuwe rol: "Ik wilde zelf het feestje zijn"

Vanavond start Net5 met de nieuwe hitserie How to get away with murder. Hoofdrolspeelster Viola Davis vertelt over haar nieuwe rol.

Viola Davis over haar nieuwe rol: "Ik wilde zelf het feestje zijn"

Vanavond start Net5 met de serie How to get away with murder. Een gloednieuwe thriller, die in de Verenigde Staten al 14 miljoen kijkers aan de buis kluisterde.

De hoofdrol is weggelegd voor Viola Davis. Zij vertolkt de rol van Annalise Keating, een topadvocate die rechtenstudenten leert hoe je wegkomt met moord – schuldig of niet. Wij spraken Viola kort over haar nieuwe glansrol, waar ze onlangs zelfs een SAG Award voor won.

Je krijgt veel aanbiedingen. Waarom koos je voor How to get away with murder?“Om het materiaal. Mensen verwarren een groot aanbod vaak met kwaliteit. Dat zijn twee verschillende dingen. […] Ik werd er een beetje moe van om uitgenodigd te worden voor het feestje en vervolgens op de achtergrond te staan. Ik wilde het feestje zelf zijn, de show. Hier kreeg ik die kans.”

Waarom is deze serie anders dan andere?“Elk karakter een heeft mysterie om zich heen hangen. Er zijn twee verhaallijnen tegelijkertijd, dat intrigeert. Dat heb ik lang niet gezien in zo’n diverse cast.”

Kun je alvast iets verklappen over de verhaallijn?Nee, dat kan ik niet. I’d have to kill you, en dan kan ik de andere afleveringen niet afmaken, haha.”

How to get away with murder is vanavond om 21:25 te zien op Net5.