Mark van Vorstenbos en Twan Janssen winnen Mode Stipendium 2014

Knitwear ontwerper Mark van Vorstenbos en kunstenaar Twan Janssen ontvingen gisteren het Cultuurfonds Mode Stipendium 2014.

Mark van Vorstenbos en Twan Janssen winnen Mode Stipendium 2014

Knitwear ontwerper Mark van Vorstenbos en kunstenaar Twan Janssen ontvingen gisteren het Mode Stipendium 2014.

Het duo won de prijs met hun label YOUASME MEASYOU, dat is opgezet via crowdfunding. Beiden worden gezien als onderscheidend Nederlands talent met internationaal aanzien. Volgens het rapport zijn ze bovendien wegbereiders voor globale nichemarkten, waarbij transparantie, inclusiviteit en de sociale waarden van slow fashion centraal staan.

De ontwerpers ontvingen een cheque ter waarde van 50.000 euro en de wisseltrofee van Jan Taminiau, de winnaar van vorig jaar. Het duo was hierdoor zichtbaar ontroerd: “We zijn wel echt zó ontzettend blij met deze erkenning! Voor ons een bewijs dat integriteit en lef uiteindelijk altijd iets oplevert. Juist op zo’n dag als vandaag hopen we hiermee een hele nieuwe generatie vormgevers te inspireren om zelf hun eigen nieuwe wegen te bedenken.”

Cultuurfonds Mode Stipendium

Het Cultuurfonds Mode Stipendium wordt sinds 2011 jaarlijks uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds in samenwerking met Dutch Fashion Foundation. Het stipendium is de grootste financiële onderscheiding die een modevormgever in Nederland kan krijgen.