De 5 geheimen van een gelukkige relatie

Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom sommige mensen zo’n ongelooflijk goede relatie hebben? De Amerikaanse Nate Bagley reisde een jaar lang de we

Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom sommige mensen zo’n ongelooflijk goede relatie hebben? De Amerikaanse Nate Bagley reisde een jaar lang de wereld over en interviewde de meest gelukkige stelletjes. Dit is wat hij ontdekte: …

Het is een romantisch verhaal op zich. Nate Bagley was single en wilde weten hoe het kwam dat sommige relaties zo sterk zijn. Hij zegde zijn baan op, schraapte via Kickstarter geld bij elkaar en interviewde een jaar lang gelukkige stellen. Hetero’s, homo’s, rijke mensen, arme mensen,  halsoverkop verliefde setjes tot oudjes die al vijftig jaar bij elkaar waren.

Dit zijn de lessen die Nate leerde:

1 Hou van jezelf
De gelukkigste stellen houden niet alleen heel veel van de ander, maar ook van zichzelf. Ze zijn emotioneel in balans, liefdevol, maar ook assertief genoeg. Ze kunnen de ander vergeven als dit nodig is en steunen elkaar, juist in moeilijke tijden.

2 Sta samen sterk
Gelukkige stellen weten van elkaar dat als het er echt op aankomt, de ander hen niet zal verlaten. Ze gaan ervan uit dat ze samen – ongeacht wat er gebeurt – sterker zijn dan alleen.

3 Vertrouw elkaar
Gelukkige stellen vertrouwen elkaar door en door. Ze gaan ervan uit dat de ander het beste met hen voor heeft. Dat vertrouwen komt niet door woorden, maar door daden. Ze bewijzen dag in dag uit dat de ander op hem of haar kan bouwen.

4 Investeer in de extra’s
Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen. Elkaar net even tien seconden langer kussen bij het afscheid, een lief sms’je sturen juist als je die dag eigenlijk geen tijd hebt. De ander vrijlaten en vergeven voor die ene kus met een andere man/vrouw.

5 Hou het meest van de ander
En tot slot nog een hele mooie les die Nate leerde van een oude dame in Georgia, Amerika: ‘Wees niet bang om degene te zijn die het meest van de ander houdt.’

Tekst: Jonna ter Veer 

Laatste nieuws