Jonna Works The News: Internet hype: Pretty girls ugly faces

Het posten van lelijke selfies is een heuse hype op internet: Pretty girls ugly faces. Ik vind het een verademing!

In haar nieuwe blog deelt redacteur Jonna ter Veer haar fascinatie over de internet hype van het posten van lelijke selfies. Zelf een lelijke selfie online posten? Merci, mais non. Maar af en toe stiekem een lelijke selfie in de spiegel, dat kan verbazingwekkend waardevol zijn.

Toen jullie niet keken heb ik stiekem twee selfies gemaakt: eentje waarop ik mijn lipjes tuit en op mijn alle verleidelijkst probeer te glimlachen. Op de tweede pic kijk ik bewust scheel. Seriously, ik zou deze foto niet durven posten online. Stel je voor dat mijn toekomstige werkgever dit ziet. Of dat Karl Lagerfeld me googlet (ik interviewde hem in Parijs en heb de totaal himmelhochjaugzende fatale hoop dat ook ik blijvende indruk op hem maakte. I know).

Maar hou je vast: het posten van lelijke selfies is een heuse hype op internet: Pretty girls ugly faces. Google het maar eens. Ik vind het een verademing. Een knap gezichtje dat eruit ziet als de hulk met een kleimasker op, in plaats van enkel een optimaal gestylde profielfoto van een walgelijk mooi meisje waar je instant jaloers op wordt, omdat zij heeft wat jij wil. Neen dus, in elke beauty schuilt een beast.

Nu durf ik zelf dus niet de stap te zetten naar een lelijke selfie post. Máár ik doe voor een belangrijk (sollicitatie-)gesprek altijd mijn lelijkheidstrucje. Dan glip ik naar een ruimte met spiegel – meestal de wc – en trek ik mijn allerlelijkste gezicht tegen mijn spiegelbeeld. De Badr-blik voordat hij iemand knock-out wil slaan, de blik op dat schilderij ‘De Schreeuw’ van Munch, een gezicht als een konijntje met myxomatose. Daardoor ontspannen alle spieren in mijn kaak (die ongemerkt vast komen te zitten). En moet ik vooral zo om mezelf lachen, dat de ergste spanning van me af glijdt.

Daarna trek ik mijn jurkje recht en kom ik stylish de wc uitgelopen om die meeting te rocken. Het is maar goed dat in wc’s geen camera’s hangen.

PS Terwijl ik beeld zocht voor dit blog, las mijn leuke collega Quirine de tekst en bood spontaan aan om op de foto te gaan. Enne, in tegenstelling tot mijzelf is Q nog steeds bloedmooi als ze lelijk kijkt.

Benieuwd geworden naar Jonna’s interview met Karl Lagerfeld in Parijs? Lees het hier! >

 

Laatste nieuws