Festifarm: hét midzomerfestival

We strooien met festivalkaarten en dus ook met kaartjes voor het bijzonder leuke festival

Lees ook

We strooien met festivalkaarten en dus ook met kaartjes voor het bijzonder leuke festival Midsummer Festifarm (Win de tickets hier!). Festifarm vindt plaats bij een idyllisch bosmeer in het hart van Drenthe. Naast een uitgebreid muzikaal programma, bijzondere kunstprojecten en spannende poëzie is er veel ruimte voor eerlijk en puur voedsel.

Wij spraken de mede-oprichtster van Midsummer Festifarm: Maija Klamer

Wat is Festifarm in een notendop?
‘Het is een intieme midzomer beleving. Festifarm is zoveel meer dan een festival met muziek. Zo is de omgeving een zeer belangrijke factor. Het ligt prachtig: middenin de natuur en aan het water.’

Wat kunnen we verwachten van de line-up?
‘We hebben een zeer breed assortiment artiesten. Van singer-songwriters die voor een intieme sfeer zorgen tot ruigere rockbands. Daarnaast hebben we dichters weten te strikken hun poëzie voor te dragen en zorgt een team van kunstenaars voor inspirerende decors en kunst. En last but not least: er is duurzaam, eerlijk en biologisch eten.’

En dan lezen we ook dat het festival een duurzaam karakter heeft?
‘Zeker! We hebben een leave no trace-motto. Geen sigarettenpeuken, bekertjes en zooi achterlaten op het terrein. Zo’n prachtige locatie in de natuur moeten we koesteren.’

Wie is de ultieme Festifarm-ganger?
‘De kerndoelgroep ligt tussen 20 en 40 jaar. Het is niet echt bedoeld voor het hele jonge stamppubliek, maar voor mensen die voor een complete, intieme beleving gaan en keuzebewust zijn. De Festifarm-ganger is iemand die van muziek en van de natuur houdt en graag biologisch eet.’

Must-see act
‘Birds of Joy: een sexy rockband, bestaande uit drie jongens die hebben gestudeerd aan de Herman Brood academie. Singer-songwriter Case Mayfield is ook een aanrader, voor de meer rustige muziek. Hij krijg het publiek helemaal stil met zijn prachtige liedjes.’

Must-eat maaltijd
‘De ganzenleverkroketjes van de Keuken van het Ongewenste Dier, een initiatief van een kunstenaar. Er zijn dieren die afgeschoten worden en waar vervolgens hele bruikbare delen niet van worden gebruikt. Dat is enorm zonde en leidt tot
verspilling. De Keuken van het Ongewenste Dier brengt hier verandering in.’

Must-do
‘Op vrijdagavond is er de homegrown avond, met regionaal talent. En ik zou zaterdagochtend zeker meedoen aan het yogaprogramma op het zandstrand en daarna een frisse ochtendduik nemen.’

Laatste nieuws

Zie ook