Deze virussen kun je oppikken in de sportschool

No way!

Hoe graag je ook naar de sportschool gaat (nou ja, meestal), denk je soms ook aan de ziektekiemen die op de apparaten te vinden zijn. En uit onderzoek blijkt dat het niet alleen onhygiënisch is, maar ook vervelende gevolgen kan hebben voor je gezondheid.

Enne, dit zijn slechts enkele van de kwaaltjes die je kunt oppakken in je sportschool:

Voet- en nagelschimmels

Schimmels zijn overal in de sportschool te vinden en het is gemakkelijk op te pikken door het lopen op blote voeten rond zwembaden, maar ook in douches en kleedkamers. Dit kan leiden tot een witte schilferige huid aan de zijkanten en onderkant van je voeten. Draag dus altijd slippers!

Lees ook: Met deze truc werkt jouw deodorant wél 24-uurs

Ontsteking van de haarzakjes

Deze bacterie komt vooral voor in warm water en staat bekend om het rondhangen in hot tubs en douches. Als je in aanraking komt met de bacterie bestaat er een grote kans op een ontsteking van je haarzakjes. Deze ontsteking uit zich met vervelende rode bultjes die enorm jeuken.

Verkoudheid en griep

Het virus dat dit veroorzaakt, kan tot drie uur lang op de huid leven en tot vier uur lang op een oppervlak. Elk apparaat dat is aangeraakt door een besmet persoon kan dit dus op jou overbrengen.

Om het risico van het oplopen van een virus te verminderen, is het handig om het apparaat schoon te maken voor én na gebruik. In veel sportscholen liggen er schoonmaakmiddelen om dit te doen. Ook kan het helpen om je neus en mond niet aan te raken tijdens het sporten en je handen te wassen als je klaar bent.

Wratten

In de sportschool zijn allemaal virussen te vinden die wratten kunnen veroorzaken. Het kan worden verspreid door huid-op-huid contact of van het lopen op blote voeten in badkamers en douches. Zorg er nogmaals voor dat je slippers draagt. Als er toch wratten opduiken, dan kun je een bezoekje brengen aan de huisarts. Die zal ze pijnloos en snel verwijderen. 

Bron: Women’s Health US | Beeld: Samantha Gade

Laatste nieuws