Zó leer je hoe je mensen weer kunt vertrouwen

Als je vertrouwen in de mens geschaad is.
Zó leer je hoe je mensen weer kunt vertrouwen

Een slechte break-up achter de rug? Of iets anders dat jouw vertrouwen in de mens heeft geschaad? Iemand weer leren vertrouwen kan dan knap lastig zijn, maar het is niet onmogelijk. Daarom vijf tips die kunnen helpen om je gevoel van eigenwaarde terug te winnen! 

1. Je toekomst is anders dan je verleden

Je verleden staat niet gelijk aan je toekomst. Omdat je in het verleden gekwetst bent geweest betekent niet dat het weer zal gebeuren. Als je merkt dat je steeds in een relatie komt met partners die vreemdgaan, is het belangrijk om je manier van denken aan te passen. Kijk waar en waarom je de fout maakt om terug te vallen in je oude gedragspatroon. Zodat je met een schone lei kunt beginnen. Iemand nieuw in je leven brengen zal een stuk makkelijker zijn en je zult merken dat wantrouwen niet langer een probleem is.

Lees ook: Aha! Dit is de reden waarom mensen vreemdgaan

2. Ken je overtuigingen over anderen

Waar je in gelooft kan je vooruithelpen of tegenhouden. Het belangrijkste is om te identificeren welke overtuigingen je hebt over wat er is gebeurd en hoe het de manier waarop je anderen ziet heeft beïnvloedt. Een van de redenen waarom je het gevoel kan hebben dat je anderen niet kunt vertrouwen is omdat je daar in gelooft. Als je je eenmaal bewust bent van je overtuigingen, ben je in een positie om ze te veranderen.

3. Vertrouw jezelf 

Als we het moeilijk vinden om anderen te vertrouwen, is dat meestal omdat we onszelf niet vertrouwen. Soms kan dat liggen omdat je een negatief zelfbeeld hebt. Als je jezelf wantrouwt, dan zul je andere ook wantrouwen. Een vicieuze cirkel dus. 

4. Begrijp dat het niet jouw schuld is

Begrijp dat ze niet vreemd zijn gegaan door jou. Als we pijn ervaren, is het eerste wat we ons afvragen: "Waarom hebben ze mij pijn gedaan?" Je zal hier nooit het antwoord op weten en dit soort vragen zullen je alleen maar 'gek' maken. Het is tijd om het idee los te laten en te realiseren dat het niet jouw schuld is. 

5. Verzorg jezelf

Het is belangrijk om mooie dingen voor jezelf te doen, want dit zal je laten zien dat je voor jezelf kunt zorgen en dat je het waard bent. Het zal je meteen een beter gevoel geven. Er is iets heel krachtigs aan het doen van iets voor jezelf als je er misschien geen zin in hebt. Een deel van het opbouwen van je vertrouwen is om voor jezelf zorgen en beseffen dat je niemand nodig hebt. 

Enne, zoals RuPaul altijd zegt: "If you can't love yourself, how in the hell you gonna love somebody else." En zo is het! 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2cb0fd2bf8c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });