Stel deze 4 vragen na je sollicitatiegesprek

Handig.

Stel deze 4 vragen na je sollicitatiegesprek

Als je op één ding kunt rekenen in een sollicitatiegesprek, is het dat je potentiële toekomstige werkgever je gaat vragen of je wellicht vragen voor hen hebt. Dit is je kans om te laten zien dat je geïnteresseerd bent in het bedrijf

Vier vragen

1/ Kan je de dagelijkse verantwoordelijkheden die deze functie met zich meebrengt toelichten?
Een goede vraag om te stellen om meer inzicht te krijgen over wat de functie precies inhoudt. Het antwoord is belangrijk om in overweging te nemen bij het bepalen of deze job wel of niet de juiste voor je is. Dit helpt je om grip te krijgen op hoe je toekomstige werkleven eruit zou kunnen zien en ook of het bij je past.

Lees ook: Ontslagen? Zó ga je ermee om

2/ Wat zijn de kenmerken van iemand die perfect voor deze rol zou zijn?
Door deze vraag te stellen kan je kijken of je persoonlijkheid goed in het bedrijf past. Het antwoord op deze vraag zal je helpen begrijpen welke vaardigheden en attitudes je moet tonen om een succes te worden. En het kan je snel een idee geven over de kwaliteiten die ze hopen te zien in de persoon die ze aannemen.

3/ Wat zijn enkele uitdagingen waar je met deze functie of in dit team mee te maken krijgt?
Tijdens je sollicitatiegesprekken wil je een duidelijk beeld krijgen van hoe de job eruit ziet en wat de uitdagingen en beloningen zijn. Je functie moet je uitdagen, maar je wilt ook weten of je in staat bent om het te managen. Het bespreken van mogelijke hindernissen zullen je voorbereiden op moeilijkheden die je kunt tegenkomen. 

4/ Wat is het salaris?
Niet alle functiebeschrijvingen bevatten informatie over het salaris. Hoewel het moeilijk kan zijn om over geld te praten, is het belangrijk om de vraag te stellen. Om te kijken hoe het salaris zich verhoudt tot de marktgemiddelden en of er ruimte is voor onderhandelingen. 

Carriere
  • Cosmopolitan UK
  • Devil Wears Prada