4 Carrièrelessen die je van je ouders kunt leren

Neem het maar van hen aan.

Lees ook

Ouders, waar zouden we zonder hen zijn? Van het helpen met je huiswerk tot het geven van levenslessen als je liefdesverdriet hebt. Graag vragen we ze om advies en ondersteuning. Maar ook als het neerkomt op carrièregebied?

Onderzoek

Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat we vaak niet om de wijsheid van onze ouders vragen als het over carrière gaat. Een op de drie ouders begrijpt niet wat hun kind voor de kost doet en meer dan een derde deelt hun professionele advies niet.

Lees ook: 4 Tips zodat je smalltalk onder de knie krijgt


Vier adviezen 

Hoe dit komt? Ouders worden vaak tegengehouden omdat ze niet precies begrijpen wat voor werk hun kind doet. Daarom deelt LinkedIn’s Director of Communications, Ngaire Moyes, de vier adviezen waarvan ouders denken dat dit de belangrijkste zijn om je carrière een boost te geven. Komen ze:

1. Zie je fouten als kansen 
Bijna de helft (43%), van de ouders die meededen aan het onderzoek, vindt dat het oplossen van problemen de meest bruikbare professionele vaardigheid is die zij kunnen doorgeven aan hun kinderen. Fouten kunnen onaangenaam of beschamend zijn, maar ze bieden ook een kans om te leren en te ontwikkelen. 

2. Tidy life, tidy mind
Uit het onderzoek blijkt dat 42 procent van de ouders vindt dat hun kinderen zich meer moeten richten op organisatorische vaardigheden. Zorg ervoor dat je LindedIn profiel up-to-date is en dat je het om de paar maanden een schoonmaakbeurt geeft. En onderhoud je contacten. 

3. Verlies niet je integriteit 
Het is misschien geen ‘vaardigheid’ op zich, maar meer dan een derde van de ouders gelooft dat integriteit dé sleutel tot succes op werk is. In gesprekken met potentiële werkgevers is het altijd het beste om transparant te zijn. Laat met je ervaring en prestaties zien wat je kunt en vermijd de verleiding om te overdrijven. 

4. Werk om te leven, maar leef niet voor je werk 
We zijn allemaal op zoek naar de perfecte balans tussen werk en ons privéleven. En dit is vaak een uitdaging om dat voor elkaar te krijgen. Ga liever voor een aantal verschillende parttime functies waar je je passie in kwijt kunt, dan jezelf te beperken tot één baan die je niet leuk vindt. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws

Zie ook