Say what?! Tinder kan binnenkort een achtergrondcheck laten uitvoeren

Om erachter te komen of je potentiële date een crimineel verleden heeft gehad.

Tinder achtergrondcheck

Het coronavirus heeft roet in het eten gegooid betreft het spontaan tegenkomen van een potentiële date. Alles is online en dat geldt helaas ook voor daten. Want waar je voorheen iemand in de kroeg oppikte, moet je het tegenwoordig doen met een naam, een bio én een foto. Om het daten veiliger te maken voor vrouwen, komt Tinder binnenkort met een nieuwe functie.

Achtergrondcheck

Match, het Tinder-moederbedrijf, heeft geïnvesteerd in Garbo. Dit is een non-profit-platform die een achtergrondcheck op mensen uitvoert. Handig als je extra informatie wil weten over die ene potentiële date. En wist je dat Garbo gemaakt is door vrouwen om het daten veiliger te maken?

Wat dit platform dan precies doet om achter die extra informatie te komen? Garbo zoekt informatie op van verschillende bronnen, over eventuele arrestaties, veroordelingen, huisverboden en geweldsmisdrijven. Het bedrijf geeft aan dat ze hier vaak alleen maar een eerste naam én een telefoonnummer voor nodig hebben om achter deze informatie te komen. Wow!

Datingapp

Hoe dat zit met de datingapp(s)? Tinder zal de eerste app zijn die deze functionaliteit krijgt. Later volgen mogelijk ook andere Match-apps, zoals OKCupid en Hinge. Of we deze functie in Nederland ook krijgen is nog maar de vraag, want waarschijnlijk zal het eerst alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zijn.

Lifestyle
  • RTL Nieuws
  • BrunoPress