Waarom je beter geen douchegel of conditioner als scheerschuim kunt gebruiken

We maken ons er allemaal weleens schuldig aan, maar het blijkt een dikke no-go te zijn.

Lees ook

Scheren, het is en blijft een tijdrovende taak. Geen wonder dat velen – om tijd te besparen – weleens shampoo, conditioner of douchegel gebruiken in plaats van scheerschuim. Maar dit blijkt dus een echte no-go te zijn. We leggen je uit waarom.

Scheerschuim

Volgens dermatoloog Dr. Anita Sturnham is het de moeite waard om scheerschuim te gebruiken. Waarom vraag je je af? “Scheren heeft een natuurlijke exfoliërende werking, waarbij het van belang is om producten te gebruiken die speciaal gemaakt zijn om het scheren te bevorderen. Scheerschuim laat het scheermesje makkelijker over je huid heen glijden, vermindert de wrijving en verkleint het risico op irritatie en cuts.”

Gebruik je echter een ander product voor het ontharen? Dat kun je dus beter niet meer doen. Volgens de dermatoloog zorgen deze producten er namelijk voor dat ze de haartjes als het ware 'omhullen', waardoor ze dikker worden en het dus moeilijker wordt om ze te verwijderen.

Nadelen

Enne, als dat nog niet genoeg reden is kan je scheermesje ook nog eens bot worden. Dit kan uiteindelijk weer de kans op snijwondjes vergroten. Ai!

“Het kan je scheermesjes verstoppen, wat uiteindelijk betekent dat je je scheermesje vaker moet gebruiken om resultaat te zien.” In the end ben je dus langer bezig met scheren en door het botte mesje is je huid lang niet zo smooth als dat het eigenlijk zou moeten zijn.

Bron: her | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook