Ai: zoveel paaseieren eten we gemiddeld tijdens Pasen

Die chocosnack gaat er soms iets te makkelijk in.

paaseieren Pasen

Slechts één à twee paaseitjes per keer snoepen is een kunst en het is eentje waar de meesten tijdens Pasen niet aan doen. Tijdens dit lange weekend geven we ook ons zelfdiscipline a day off en wordt veel lekkers genuttigd. Van suikerbrood tot croissantjes en van gevulde eieren tot chocolade-eieren. En van die laatste lekkernij eten we behoorlijk veel.

Meer dan een handje

De transitie van kerst- naar paassnoep loopt sinds enkele jaren zo vlekkeloos op elkaar over, dat we geen periode zonder feestdag snoepgoed hoeven te doen. De kans is dus aanwezig dat je je enkele weken voor de Pasen al overgaf aan de paaseitjes. We get it. Probeer de verleiding van de vrolijk gekleurde chocolade-eitjes maar eens te weerstaand. Is toch moeilijker dan we zouden willen.

HEMA nam enkele jaar geleden polshoogte bij het paasei minnende volk. De keten was namelijk benieuwd hoeveel choco-eitjes we nu eigenlijk eten. Wat bleek? Rond de paasdagen maken we 47 paaseitjes soldaat. Maar dat was in 2018... In lockdown-tijden vermoeden we dat we toch wel iets meer van de zoete lekkernij naar binnen werken dan voorgaande jaren.

Calorieën

Het is belangrijk dat je jezelf af en toe een lekkernij gunt. We willen daarom vooropstellen dat je zeker moet genieten van de paaseitjes tijdens Pasen. Probeer het alleen niet al té gek te maken. De paaseieren zijn namelijk behoorlijke caloriebommen en een paaseitje bevat zo'n 45 calorieën. En daar eten we er dan vaak meerderen van. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het er weer af te branden. Zo kun je 5 minuten hardlopen om een eitje te verbranden. Wandel je liever? Trek dan 10 minuten uit om een chocolaatje te verbranden.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Tips en Weetjes | Beeld: Jasmine Waheed

Misschien ook voor jou:
Dit moet je eten voor een betere nachtrust
Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen, Tips en Weetjes
  • Jasmine Waheed