Dit is het liefdesverhaal van ons covermodel Penélope Cruz

Het duurde maar liefst 15 jaar en twee films voordat de vonk oversloeg.

liefdesverhaal Penélope Cruz

In het mei/juni nummer van Marie Claire kon je al een uitgebreid interview met covermodel Penélope Cruz lezen. Waarin ook kort benoemd wordt dat ze getrouwd is met een acteur. Maar wist je dat haar man niemand minder dan Javier Bardem is? En dat het maar liefst 15 jaar én twee films (waar ze beiden in spelen) duurde voordat de vonk oversloeg?

Ontmoeting

Laten we dus eerst terug gaan naar het moment dat ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Dit was namelijk op de set van Jamón Jamón, terug in 1992. Penélope Cruz was toen pas 16 jaar oud en had net haar allereerste rol in een film gescoord. Javier Bardem, begin twintig, speelde haar tegenspeler. Voor de camera hadden ze een onrustige affaire, zo probeerde Bardem in zijn rol namelijk haar hart te winnen. Jaren later verklaarde hij, ook al gebeurde er toen niets, dat er duidelijk een chemie tussen hen twee was. Juicy!

Cruz en Bardem in de film Jamón Jamón

Eigen weg

Enfin, na bovengenoemde film sloegen ze beiden hun eigen weg in. Zo verhuisde Cruz op haar twintigste naar New York om Engels en ballet te studeren. Allebei werkten ze hard aan hun carrières, waardoor ze steeds populairder werden in Hollywood. Zo speelde Cruz in Vanilla Sky, waar ze haar ex Tom Cruise tegen het lijf liep. En ook Burden had verschillende romances.

Cruz en Cruise in de film Vanilla Sky

Hereniging

Niemand minder dan Woody Allen herenigde de twee weer, vijftien jaar later in 2007, tijdens het filmen van Vicky Cristina Barcelona. Leuk weetje: Cruz was op dat moment erg gecharmeerd van Bardem. Toch durfde geen van beiden de eerste stap tijdens de opnames te zetten, ze wilden het namelijk professioneel houden tot de laatste dag van het filmen. Maar gelukkig organiseerde een vriend van hen een feestje om te vieren dat de opnames erop zaten, waar de vonk alsnog oversloeg.

Wel waren er eerst wat twijfels over hun relatie. Zo bekende Bardem dat hij in het begin aarzelde. Waarover vraag je je misschien af? Cruz speelde in Vicky Cristina Barcelona een overweldigende en gepassioneerde vrouw, wat blijkbaar zoveel indruk op de acteur had gemaakt dat hij ging twijfelen. Maar al snel kwam hij erachter dat die scènes slechts fictie waren en niets vergeleken is met hun werkelijke leven samen als koppel. And the rest is history!

Cruz en Bardem in de film Vicky Cristina Barcelona
Celebrity
  • Bright Side
  • BrunoPress, Jamón Jamón, Vanilla Sky, Vicky Cristina Barcelona