Gebruik deze kleuren in je home office als je productiever wilt werken

Een simpele hack die je productiviteit kan boosten.

Lees ook

Thuiswerken heeft zo zijn voordelen, zo scheelt het je reistijd en kun je in je trainingsbroek werken. Het is alleen niet altijd even makkelijk om goed geconcentreerd te blijven in je eigen thuiskantoor. Gelukkig zijn er kleuren die je productiviteit bevorderen. Ja echt, kleuren!

Home office

Een thuiskantoor kan de perfecte plek zijn, maar het kan af en toe ook knap lastig zijn om geconcentreerd te blijven. Je raakt thuis wellicht sneller afgeleid of hebt geen concentratie. Herken jij je hierin? Dan is het misschien een idee om de kleuren van je thuiskantoor te veranderen. Er zijn namelijk twee kleuren die je productiviteit kunnen bevorderen: blauw en groen.

Blauw

Blauwe tinten werken rustgevend en zorgen voor een frisse uitstraling. Hierdoor krijg jij meer motivatie en werk je dus een stuk productiever. Maar voor welke kleur blauw moet je dan gaan? Donkerblauw helpt om je brein op gang te brengen, terwijl lichtblauw ervoor zorgt dat je concentratie verbetert. Om de maximale productiviteit eruit te halen, kun je dus het beste verschillende tinten combineren. Verf een muurtje of ga voor wat leuke accessoires. Let er wel op dat je kantoor niet te ‘koud’ en eentonig wordt. Voeg eventueel wat bruine of zwarte accenten toe en werk ook met zachte stoffen, voor wat extra warmte.

Groen

Verschillende studies hebben aangetoond dat de kleur groen je lekkerder laat werken. En dat kun je al heel snel creëren door een aantal groene planten in je home office te zetten. Natuurlijk kun je ook groter uitpakken en een wand groen schilderen. De kleur groen houdt de kamer fris en levendig, en dat is precies wat we zoeken tijdens het thuiswerken.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Tima Miroshnichenko

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.
capsulegarderobe

Zo stel je een goede basis samen voor je capsulegarderobe

Enkele tips + welke items je het beste kun opnemen in je kerncollectie.

Zie ook