Online daten? 6 redenen waarom je matches niet op je berichten reageren

Een goed eerste bericht kan veel verschil maken.

Begin je een keer een gesprekje met een leuke match op een datingapp, krijg je geen repliek. Of je hebt een tijdje ontzettend gezellig gekletst met iemand, word je ineens genegeerdWhat's going on? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Wij noemen ze voor je op.

Online daten

In deze coronatijd loop je helaas niet zo snel een leuk iemand tegen het lijf, dus dan kom je al snel bij een datingapp á la Tinder of Happn uit. En dus zet je er wat knappe foto's op, bedenk je een leuk tekstje en swipen maar. Binnen no-time heb je flink wat leuke koppies tussen je matches staan en kan het kletsen beginnen. Maarre, hoe scoor je ooit een date als al die matches maar niet reageren? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je geen antwoord meer krijgt op Tinder, Happn of een andere datingapp. Hieronder leggen wij ze één voor één uit.

1. Ze zijn niet serieus op zoek

Het kan natuurlijk zijn dat de personen in kwestie gewoon niet op zoek zijn naar een echte connectie. Volgens professioneel datingprofielschrijver Eric Resnick zit een kwart van de datingappgebruikers namelijk alleen maar op de app uit verveling of voor vermaak. “Veel van deze mensen swipen gewoon zonder de intentie om met iemand te praten”, vertelt hij aan Elite Daily. “Sommigen swipen zonder erbij naar te denken.”

Daar sluit psycholoog Joshua Klapow zich bij aan. Volgens hem draait het bij veel datingappgebruikers om grote aantallen. “Het is geen intiem, persoonlijk proces. Het gaat bij hen om zoveel mogelijk mogelijkheden creëren, met ergens de hoop om tussen al die matches iemand te vinden in wie ze geïnteresseerd zijn”, aldus Klapow.

2. Je bericht bevat geen vraag

Hoewel het super verleidelijk (en vooral makkelijk) is om alle matches in je lijst een simpele 'hoi' te sturen en op een antwoord te wachten, is dit volgens Resnick niet de beste manier om een gesprek te beginnen. “De beste move is om ze een vraag te stellen over iets wat in hun profiel staat”, raadt de datingprofielschrijver aan. Enne, het soort vraag maakt ook nogal uit. “Stel geen vraag die beantwoord kan worden met ja of nee”, aldus Resnick.

Houdt jouw match van koffie? Vraag hem of haar dan hoe hij zijn/haar koffie het liefst drinkt. En staat zijn of haar profiel vol vakantiefoto's? Dan kun je vragen naar zijn of haar favoriete vakantieplek, en waarom dat juist zo'n aanrader is. Wedden dat jouw match hier graag over vertelt?

3. Je bericht is te lang

Net als dat een simpele 'hoi' je waarschijnlijk niet veel leuke gesprekjes gaat opleveren, is er een grote kans dat een roman als eerste bericht je matches behoorlijk afschrikt. Hoewel het zeker origineler is dan enkel en alleen een 'hoi', nemen veel mensen helaas niet de tijd om jouw lange bericht te lezen. “Lange berichten zijn onaantrekkelijk op apps”, laat datingexpert Meredith Golden weten.

“Hoe vaak heb jij in het dagelijks leven wel niet met iemand gepraat die maar niet ophield met praten? Met vanbuiten een glimlach, maar vanbinnen flink aan het cringen. Nou, hetzelfde geldt voor datingapps. Maar dan hoeft de ander niet beleefd te zijn”, aldus Golden. Dan krijg je helaas geen vriendelijke glimlach terug op jouw lange bericht, maar de silent treatment.

4. Je bericht is niet origineel

Als je dezelfde pick-up line naar elke match stuurt, wees dan niet verbaasd als je niet de gewenste resultaten bereikt. Want zeg nou zelf: hoe vaak werkt een niet-originele openingszin bij jou? Juist, laat die dus maar achterwege. Het is veel leuker als je je match een origineel, persoonlijk bericht stuurt.

5. Je gebruikt te veel emoji

Emoji zijn natuurlijk een leuke manier om je persoonlijkheid door te laten schemeren in een bericht, maar don't overdo it. Vooral wanneer je iemand nog niet kent, kan het behoorlijk afschrikken als al je berichten volstaan met hartoogjes, vlammetjes en lachepoppetjes. Dit kan voor veel mensen namelijk kinderachtig overkomen. Daarnaast bestaat natuurlijk ook nog de kans dat jouw match de emoji anders interpreteert dan hoe jij ze had bedoeld.

“Het doel is om iemands aandacht te trekken”, weet datingcoach Erika Ettin. “Door te veel emoji te gebruiken in je berichten, haakt je match waarschijnlijk al snel af omdat hij of zij geen zin heeft om alles te ontcijferen.”

6. Je bericht is te rechtdoorzee

Het kan lastig zijn om een balans te vinden tussen bericht dat saai is en een bericht dat de aandacht trekt. Pas echter op met berichten die te forward zijn. Het kan je bedoeling zijn om iemand aan het lachen te maken, maar de ander kan dit opvatten als een belediging. Probeer daarom iemand eerst iets beter te leren kennen, voordat je berichten stuurt die bijvoorbeeld seksueel of strongly opinionated zijn. “Als je het niet in het openbaar zou zeggen, zeg het dan ook niet tegen je match”, raadt datingexpert Golden aan.

Bron: Elite Daily | Beeld: Catwalkpix

Laatste nieuws