Deze antioxidant zou fijne lijntjes tegengaan 

Je lichaam voeden met de juiste voedingsmiddelen is cruciaal om huidveroudering te vertragen.

Veroudering van je huid is iets wat je helaas niet kunt voorkomen. Een toegewijd skincare regime kan het verouderingsproces daarentegen wel vertragen. Wil je alles op alles zetten om je huid zo lang mogelijk jeugdig te houden? Neem dan ook de volgende antioxidant op in je dieet.

Avocado’s

Het is niet alleen belangrijk dat je de juiste producten op je gezicht aanbrengt. Het is ook cruciaal dat je je lichaam voedt met de juiste voedingsmiddelen. Om preciezer te zijn: voedingsmiddelen die de aanmaak van collageen bevorderen en voedingsmiddelen die vrije radicalen tegengaan. Eén antioxidant in het bijzonder is uitermate geschikt voor deze klus, namelijk avocado’s.

Was je altijd al gek op avocadotoast? Dan doe je je huid daar ook nog eens een plezier mee. Deze superfood kan rimpels na verloop van tijd minder zichtbaar maken. “Avocados zijn een uitstekende vrucht om dagelijks te eten om rimpels te bestrijden en voor de algehele gezondheid”, beaamt ook diëtist Trista Best. Aan She Finds legt ze uit dat de vitamine E in avocado’s de huid gezond, levendig en stevig houdt.

Droge huid

Heb je last van een droge huid? Dan kun je volgens Best helemaal baat hebben bij de superfood. “Degenen met een droge huid maken niet genoeg vitamine E aan”, legt ze uit. Een gebrek aan vitamine E leidt tot rimpels, donkere vlekken en ontstekingen. Meer vitamine E opnemen in je dieet kan volgens de diëtist een groot voordelig effect hebben op je huid.

Wat de avocado zo geschikt maakt, is dat de vitamine E niet verloren gaat, omdat je de vrucht zelden verhit eet. Zo bevat 1 eetlepel zonnebloemolie ook de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine E, maar de vitamine breekt af als je ‘m verhit. Daarnaast vind je de vitamine ook in eieren, noten, granen en andere groente.

Vitamine C

Naast het feit dat avocado’s rijk zijn aan vitamine E, en heerlijk zijn, is er nog een reden om de groente vrucht op te nemen in je dieet. De avocado is ook rijk aan vitamine C. Deze vitamine ondersteunt de functie van je lever en nieren en helpt daarmee aan het ontgiften van je lichaam. Dat wil je, want je lever en nieren ontdoen je lichaam dan van vrije radicalen en gifstoffen, waardoor je fijne lijntjes kunt verminderen en een glowy skin kunt bevorderen.

Bron: She Finds, Gezondheidsplein, Voedingscentrum | Beeld: Sarah Chair

Laatste nieuws