7 dingen die we verwachten van de nieuwe iPhone 13

Alles wat we tot nu toe weten op een rijtje.

iPhone 13 mobie.nl

Hoewel de iPhone 12 nog maar een jaar in de schappen ligt, staat zijn opvolger alweer voor de deur: de iPhone 13. Benieuwd wat we precies van de nieuwste Apple-smartphone kunnen verwachten? Wij zetten alles wat er tot nu toe over bekend is voor je op een rij.

Alles over de iPhone 13

Echte Apple-addicts tellen de dagen af tot de nieuwste iPhones op de markt komen. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten, want naar verwachting komt de iPhone 13 in het najaar van 2021 al uit. Wil jij altijd het nieuwste model hebben of kun je binnenkort verlengen? Wellicht is deze telefoon dan wel iets voor jou. Lucky you, want bij Mobiel.nl kun je alvast een reminder instellen. Zo krijg jij als allereerste een seintje als je de telefoon kunt bestellen.

Inmiddels draait de geruchtenmolen over de nieuwe iPhones overuren en is er al heel veel bekend. Kleine disclaimer: het gaat hier in de meeste gevallen om speculaties, maar dat mag de pret niet drukken.

Verschillende modellen

Het lijkt erop dat Apple die jaar opnieuw vier verschillende modellen gaat uitbrengen. Net als vorig jaar verwachten we een miniversie met een scherm van 5.4 inch, een 'standaard' iPhone 13 van 6.1 inch, de iPhone 13 Pro van hetzelfde formaat en een iPhone 13 Pro Max van 6.7 inch. Dit zijn precies dezelfde formaten als die van de iPhone 12 die momenteel in de winkels ligt.

Geïnteresseerd in de nieuwste mini iPhone? Dan moet je er deze keer snel bij zijn. Waarschijnlijk is dit namelijk de laatste keer dat Apple deze versie uitbrengt omdat de verkoopcijfers tegenvallen.

Het uiterlijk

Het uiterlijk is natuurlijk niet onbelangrijk als we op het punt staan een nieuwe telefoon te kopen. Een van de grootste veranderingen in het design is de notch, dit is de inkeping aan de bovenkant van het scherm voor de selfiecamera en sensoren. De notch zou dit jaar veel kleiner worden, denken kenners.

Het opvallendste aan het uiterlijk is natuurlijk de kleur. Helaas is daarover nog maar weinig bekend. Er gaan geruchten dat er een brons-oranje kleur uitkomt. Ook wordt er wellicht een donkere kleur aan de kleurenreeks toegevoegd. We like!

Het display

Naar verwachting zijn alle modellen van de iPhone 13 deze keer voorzien van een OLED-scherm. Maar er is nog een nieuwe functionaliteit op komst: een scherm dat altijd aan staat, zelfs als het beeldscherm vergrendeld is. De kans is aanwezig dat de iPhone 13 deze functie al heeft. Waarom is dit handig? Zo kun je de tijd en belangrijke meldingen nog sneller zien. De Apple Watch heeft al zo'n functie.

Ook zouden er verbeteringen zijn in de beeldverversingssnelheid, die zou nu razendsnel zijn met 120 Hz. Zo gaat alles nog veel sneller en soepeler op je smartphone. Ter vergelijking: de iPhone 12 heeft een verversingssnelheid van 60 Hz. Een behoorlijke upgrade, dus.

Cameraverbeteringen

De camera's op onze smartphone doen tegenwoordig bijna niet meer onder voor een professionele camera. Apple voert ieder jaar weer nieuwe cameraverbeteringen door, zo ook dit jaar. In de iPhone 12 Pro Max zit bijvoorbeeld een beeldstabilisatie. Ook andere phones zullen die waarschijnlijk krijgen.

Daarnaast lijkt het erop dat de iPhone 13 Pro en 13 Max grotere lenzen krijgen. Dit is gezien op uitgelekte dummies van deze modellen. Mocht dit inderdaad zo zijn, dan zouden de camera's van de iPhone meer dan de helft van de breedte van de achterkant in beslag nemen. Daar kunnen we vast en zeker weer prachtige foto's mee maken!

De batterij

Aangezien we inmiddels bijna alles op onze telefoon doen, is een goede batterij van groot belang. De iPhone 13 Pro Max zal de grootste en sterkste batterij krijgen. Dit is ook het grootste en duurste model dat erbij zit. De laatste modellen hadden ook al heel goede batterijen. De vraag is dan ook of deze batterij echt langer mee zal gaan. Sommige nieuwe functies vragen namelijk ook meer van de batterij, zoals een beter beeldscherm.

De prijs

Het klinkt allemaal weer fantastisch! Maar we zijn wel benieuwd wat voor prijskaartje er aan de nieuwe iPhones zal hangen. Dit blijft echter gissen totdat Apple de telefoons officieel uitbrengt, maar we hebben wel een idee. Zo zal de iPhone 13 mini rond de 810 euro gaan kosten. De iPhone 13 zal iets duurder zijn, ongeveer 910 euro. Ga je voor de iPhone 13 Pro? Dan zul je rond de 1160 euro moeten neertellen. Tot slot het grootste en duurste model: de Pro Max. Deze zal voor zo'n 1260 te koop zijn. Ze zijn helaas niet goedkoop, maar dan heb je wel een mooie én goede telefoon.

Lancering

Vorig jaar liep de lancering van de iPhone 12 vertraging op door de coronacrisis. De telefoons werden toen voor het eerst in oktober aangekondigd, een maand later dan normaal. Dit jaar zal het naar alle waarschijnlijkheid weer 'gewoon' in september plaatsvinden. Voordat de nieuwe iPhones te koop zijn, geeft Apple een uitgebreide presentatie over de nieuwe functies en modellen. Die is waarschijnlijk rond 14 september en de release van de toestellen rond 24 september. We can't wait!

Misschien ook voor jou:
Online daten? Zet deze 5 dingen dan nooit in je bio
Aangeboden
  • Ze.nl
  • iStock