Hoe reageer je op iemand die last minute jullie date afzegt?

The audacity!

date afzeggen

Je bent gedoucht, aangekleed en klaar voor de date. Het laatste wat je wilt? Op de dag zelf een berichtje ontvangen van je date dat hij/zij de plannen afzegt. The audacity! Maar hoe reageer je hier eigenlijk op? We zochten het voor je uit.

Situatie

Heeft jouw date afgezegd? Dan is het heel normaal dat je baalt, boos, verward of teleurgesteld bent. Hoewel je weet dat je iets terug moet sturen, kan het moeilijk zijn om de juiste woorden te vinden. Want wat zeg je eigenlijk tegen iemand die net jullie date heeft geannuleerd?

"Elke situatie is anders. Of het nu een eerste date is of dat je al een paar keer samen bent uit geweest, je moet een afzeggende date altijd met vriendelijkheid benaderen en het niet persoonlijk opvatten", vertelt matchmaker en datingcoach Laurie Berzack tegen Bustle.

Gevoel

Break-up coach en relatie expert, Nancy Ruth, is het hiermee eens. "In een app-dating wereld, gebeurt het de hele tijd dat een date afzegt. Misschien waren ze echt ziek of kwam er iets van werk tussendoor. Het kan zijn dat je eerder bent afgezegd door een andere date en dat je aanneemt dat deze persoon hetzelfde doet, maar dat kan het relatiepotentieel in gevaar brengen als we iedereen met dezelfde kwast afschilderen."

Heb je moeite met het bedenken wat je terug moet zeggen? Ga dan op je gevoel af en antwoord op een manier die aansluit bij waar je naar op zoek bent.

Eventuele antwoorden

Hieronder een paar antwoorden die je zou kunnen sturen als jouw date net heeft afgezegd. You're welcome!

• "Bedankt dat je het mij laat weten."

• "Ik begrijp het. Laat het mij weten wanneer je wel kunt."

• "Kan gebeuren! Als het je leuk lijkt, laten we op [nieuwe dag voorstellen] iets afspreken?"

• "Hopelijk kunnen we snel afspreken. Laat het me weten wanneer je kan."

• "Dat is jammer. Ik keek er naar uit om je te ontmoeten, maar ik begrijp het volkomen."

• "Dit gebeurt de laatste tijd regelmatig. Misschien is het nu gewoon niet de beste tijd voor ons om te daten."

Lifestyle
  • Bustle
  • iStock