Dit zijn de horlogetrends van aankomende winter

Watch out voor deze horlogetrends.

horlogetrends

Naast de praktische werking van een horloge, is een luxe uurwerk ook een extra sieraad om mee te pronken. Met de winter alweer in zicht bereiden we je middels dit artikel voor op dé dameshorlogetrends van aankomend seizoen. Een tipje van de sluier? Een datumaanduiding zie je steeds minder terug en minimalisme, kleine en elegante horloges zijn in opkomst.

Roségoud is dé kleur

Bij horloges draait het niet allemaal om het design en de afwerking, maar zeker ook om de kleur. Aankomend seizoen is roségoud voor dameshorloges een van de echte trendsetters. Roségoud is altijd al populair geweest, maar dan vooral als kleur voor de rand van de horlogekast of als ondergrond van de horlogewijzers. In 2021 is de trend doorgezet naar het horlogebandje en loop je met een roségouden dameshorloge met de tijd mee.

Tweekleurige horloges

Naast roségouden horloges zien we qua trends ook veel tweekleurige watches voorbijkomen. Hierbij zijn de wijzerplaten of kleine accenten vaak afgewerkt in een andere kleur. Een veelvoorkomende kleurcombinatie is zilver met (wit)goud. Toch zijn er ook andere kleuren die gebruikt worden bij tweekleurige horloges. Ben je zelf fan van roségoud en zilver? Dan zijn er ook tal (luxe) horloges te vinden die voorzien zijn van deze twee kleuren. Het belangrijkste is dat je zelf hierbij beslist welke variant jij het mooiste vindt en wat het beste past bij andere sieraden die je draagt. Wanneer je een (rosé)gouden horloge draagt die gecombineerd is met zilver, kan je betreft het afstemmen met andere sieraden twee kanten op: (rosé)goud of zilver.

Smalle horlogebanden en uurwerken

Een aantal jaar terug zagen we in de horlogetrends met name brede horloges voorbijkomen. Anno 2021 is die trend ingehaald door smallere dameshorloges met diverse uurwerk vormen. Zo zien we veel rechthoekige wijzerplaten en ook ruitvormige horloges. Hoe fijner en gedetailleerd, hoe meer het horloge aan de trend voldoet. Klein, fijn en smal is in 2021 de combinatie om de tijd bij je te dragen. Een klein dameshorloge staat veel eleganter en luxer. Vooral met smalle polsen is het beter om voor een klein uitgevoerd dameshorloge te gaan. Daarnaast is het zo dat deze subtielere horloges echt een klassieke en tijdloze uitstraling hebben, terwijl hun ontwerp ook relatief eenvoudig moet zijn. Dit betekent dat drie wijzers, 4 streepjes bij elk kwartier of streepjes bij elke 5 minuten, genoeg zijn. Meer heb je niet nodig. Een minimalistisch en smal horloge zorgt ervoor dat een horloge een perfecte aanvulling is op je outfit, zonder af te leiden van het geheel.

Smartwatches

Een andere trend die ook zichtbaar zal blijven in de winter van 2021 en 2022 zijn smartwatches. Deze digitale horloges zijn naast een accessoire een tech gadget waarmee je meldingen van je smartphone op kan ontvangen, je favoriete podcast via kan luisteren of waar je je sportactiviteiten mee kan meten. Echter, niet iedereen is fan van de digitale horloges. Het voordeel aan een analoog klassiek horloge is dat je enkel de wijzers hoort tikken, in de plaats van dat je allerlei meldingen ontvangt op het uurwerk om je pols.

Luxe (merk) horloges

Er zijn diverse luxe horloges op de markt die we terugzien in de trends van de winter van 2021 en 2022. Hierbij is het geheel afhankelijk van smaak welk horloge het beste bij jouw stijl past. Met het dragen van een merkhorloge dat bij jouw stijl past, versterk je je eigen identiteit en modebewustheid. En ook in de winter van 2021/2022 zijn er tal merken met luxe uurwerken, in diverse prijscategorieën, om uit te kiezen.

Fashion
  • Chronext
  • BrunoPress, Instagram