Al je vragen over de seizoensfinale van You seizoen 3 beantwoord

En ook wat we kunnen verwachten van het vierde seizoen.

You

Het langverwachte derde seizoen van de serie You verscheen afgelopen vrijdag op Netflix en niet veel later belandde de popcornknaller in de top 10. We bingen de crimedrama fanatieker dan ooit en het einde liet ons met veel vragen achter.

Opgelet: spoilers ahead.

Plot

You-fans hebben afgelopen weekend hun hart kunnen ophalen met het derde seizoen van de serie, en een beetje fan – met een niet te volle agenda – heeft alle tien de afleveringen waarschijnlijk nu wel gezien. Hoofdpersonage Joe (gespeeld door Penn Badgley) probeerde een goede vader te zijn, maar bleek toch niet echt een rolmodel voor de kleine Henry gezien het aantal moorden dat hij in Madre Linda pleegde. Om vervolgens ook de moeder van zijn kind op gruwelijke wijze te framen voor zijn misdaden. Waarom hij dát nu weer deed? Wij beantwoorden die en nog een paar andere vragen die je na het kijken van het derde seizoen hebt.

First things first, is Love écht dood?

Voor Joe’s standards probeerde hij op een vrij vredige manier te scheiden van zijn vrouw Love Quinn. Dat dat niet helemaal volgens plan ging, zien we in de laatste minuten van de show. Hoewel ook Love een einde probeerde te maken aan Joe’s leven, was het uiteindelijk de seriemoordenaar die met een fatale injectie de moeder van zijn kind om het leven bracht. Was dat nu echt nodig, Joe?

Blijkbaar wel. Zo vertelt showrunner Sera Gamble aan Bustle dat het altijd de bedoeling was om Love te laten sterven in de show. “We waren altijd van plan om Love twee seizoenen te geven en we bespraken dat met Victoria (Pedretti, de actrice die Love speelde, red.) op de dag dat we haar ontmoetten”, aldus Gamble. Al overwoog de showrunner wel even om Love toch te laten leven. “Dat is altijd verleidelijk, zeker als je met zulke goede acteurs werkt.”

Maar het doel van Love’s verhaal was om te illustreren hoe zij als vrouw verschilde van Joe. Volgens Gamble was dat in het laatste seizoen gelukt. “Dit is een show die onderzoekt hoe snel we mannen vergeven en hoe snel we vrouwen veroordelen.”

Waarom liet Joe Henry achter?

Joe verviel weer in zijn stalkergedrag en raakte geobsedeerd door zijn baas Marianne (gespeeld door Tati Gabrielle), maar we zagen ook dat hij een goede vader wilde zijn en dat hij wilde voorkomen dat zijn zoon zou opgroeien zoals hij opgroeide. Hij had Henry dus mee kunnen nemen naar Parijs, maar dat deed-ie niet. Hij liet Henry achter bij zijn collega Dante (gespeeld door Ben Mehl). Een vreselijke daad voor velen, maar voor Joe een step forward. “Het is een beetje groei voor Joe”, stelt Gamble. “Aan het einde van het seizoen ziet hij in dat hij op dat moment niet de beste ouder is.”

Waarom vermoordden Joe en Love Sherry en Cary niet?

Tijdens hun swing avontuur met Sherry (Shalita Grant) en Cary (Travis van Winkle) ontdekken de twee dat Love en Joe verantwoordelijk zijn voor de moord op Natalie Engler (Michaela McManus). Het mondt uit op een gewelddadige avond en Sherry en Cary belanden in de glazen kooi onder de bakkerij van Love. Hoewel de twee verwond zijn en te veel weten, vermoordt het gewelddadige koppel het stel niet. Love vermoedde dat de twee elkaars undoing zouden zijn, maar het tegenovergestelde bleek waar.

Gamble legt uit dat het schrijversteam vanaf het begin wist dat Sherry en Cary opgesloten moesten worden. Hiermee wilden ze het contrast tussen Sherry en Cary en Love en Joe verduidelijken. Zo kwamen Sherry en Cary er als stel sterker uit en geven ze nu zelfs inspirerende Ted Talks over hun opgesloten tijd.

Wat kunnen we van seizoen 4 verwachten?

Aan het einde van seizoen 3 zien we dat Joe zich in Parijs bevindt, de stad waar Marienne van houdt. Hij hoopt zijn crush daar te vinden. “Hij leert steeds meer over zichzelf”, stelt Gamble. “Maar tegelijkertijd werkt hij nog steeds fundamenteel vanuit dit principe (waarbij hij zijn crushes stalkt, red).

Overigens lijkt het er niet op dat Joe snel de good guy zal worden. “Een keer in de zoveel tijd vraagt Penn: ‘Gaan we hem goedmaken?’. En dan zeg ik altijd: ‘Nee’, waarop Penn antwoordt: 'Good, just making sure'.”

Wat het vierde seizoen voor ons in petto heeft, moeten we nog even afwachten. Maar we gaan sowieso meer van de stakerige Joe zien. To be continued.

Bron: Bustle | Beeld: You/Netflix

Lifestyle
  • Bustle
  • You/Netflix