De tuinbroek is de onverwachte trend van dit seizoen

Een item voor je forever wardrobe.

Lees ook

Op een bepaald moment in je leven heb je 'm vast weleens gedragen: de tuinbroek. Misschien vond je 'm helemaal het einde, of misschien constateerde je dat het toch niet echt je ding was. Al zou het best kunnen dat je de dungaree binnenkort (weer) in je hart sluit, want de mouwloze overal is momenteel hot and happening.

Styling

Ze zijn comfy, maar over de vraag of ze ook stijlvol zijn liepen de meningen nog weleens uiteen. Zo hadden sommigen er nog weleens 'hard werken in de tuin'-associaties bij. Niet zo heel gek. De broek werd immers in het leven geroepen zodat arbeiders en boeren het konden dragen tijdens hun werk. Maar anno 2021 is er niets meer over van die boerse vibe. De tuinbroek is hot and happening.

De mouwloze overal met gespen heeft een hoog je ne sais quoi-gehalte, waar we sinds de uitbraak van corona steeds meer naar hunkeren. De tuinbroek kan met veel nonchalance gedragen worden, maar met een paar prachtige key items kun je de dungaree ook naar een hoger niveau tillen. Denk aan een simpele, maar elegante turtleneck of ga voor een more pulled-together look met een elegante blouse met pofmouwen of strikken. En laat ook de accessoires niet achterwege. Je outfit zal er stralend uitzien met een statement ketting of een paar opvallende oorbellen. Inspiratie nodig? Wij verzamelden het voor je!

Overall dress

Het moge al duidelijk zijn dat de tuinbroek zoals we 'm ooit kenden een behoorlijke upgrade heeft gehad. Ook de tuinbroekjurk is a thing. Een wit shirt of witte blouse staat altijd klassiek bij deze jurk en een set chunky boots of sneakers geeft het de laatste finishing touch.

Bron: Stylist, Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook