5 tekenen dat je hart niet meer in de relatie zit 

Wellicht is het tijd om jullie relatie eens goed onder de loep te nemen.

hart niet relatie

Als je tot over je oren verliefd bent, denk je niet aan het scenario waarin het tegenovergestelde je overkomt. Het betekent helaas niet dat het niet kan gebeuren. Hoewel iedereen liefde anders ervaart, zijn dit enkele tekenen dat de gepassioneerde liefde die je ooit voor je partner voelde er niet meer is.

Je bent minder nieuwsgierig

Als je head over heels bent, ben je enorm geïnteresseerd in het doen en laten van je partner. Met name in het beginstadium van een relatie wil je alles weten van je lief. Dit gevoel neemt daarna wel wat af, maar blijft altijd aanwezig.

Als je nieuwsgierigheid naar je geliefde afneemt, kan het echter een teken zijn dat je je niet meer verbonden voelt, stelt psycholoog Sabrina Romanoff. Vraag je niet meer hoe je liefs dag was? Voel je niet meer de behoefte om naar iemands mening te vragen? Dan heb je jezelf in principe emotioneel afgesloten van je partner.

Je belt je vriend(in) niet meer als eerste

Of je nu een mooie promotie hebt gemaakt, iets grappigs meemaakte of iets verdrietigs ervoer, het is een behoorlijke red flag als je je partner niet als eerst hierover wilt vertellen. Huwelijks- en gezinstherapeut Shari Foos vertelt dat het vaak een van de eerste indicatoren is dat je niet meer verliefd bent.

Wel wil Foos benadrukken dat het ook te maken kan hebben met verveling. Het is het beste om na te gaan waarom je nieuws niet meer meteen met je partner wilt delen. Praat hier met je vriend(in) over. “Deze moeilijke impasse kan er ook toe leiden dat jullie closer worden”, aldus Foos tegenover Bustle.

Je fantaseert over een bestaan als single

Af en toe vragen de meeste mensen in een relatie zich weleens af hoe het zou zijn om weer als singleton door het leven te gaan. Vraag jij je echter continu af hoe het zou zijn om weer vrijgezel te zijn? Of fantaseer je veel over daten met anderen? Dan zit er iets niet goed.

Relaties ‘eisen’ veel van je tijd en je emoties. Als je gek bent op je verkering, voelt het niet als een moetje, maar is het iets waar je 100 procent achterstaat. Als je gevoelens afnemen, kan het daarentegen gaan voelen als een opoffering.

Je maakt plannen zonder je significant other

Merk je dat je je partner niet meer betrekt bij je (denkbeeldige) plannen? Dan is dat volgens scheidingscoach Andrea Javor een teken dat je hart niet meer in de relatie zit.

Fantaseer je opeens over verhuizen of op vakantie gaan zonder je geliefde? Of plan je je weken vol met afspraken waar hij of zij geen deel van uitmaakt, omdat je dit fijner vindt? Dan is het belangrijk om bij jezelf te rade te gaan over de relatie.

De emoties van je partner beïnvloeden je minder

In een relatie heeft de gemoedstoestand van je vriendin of vriend vaak ook een grote invloed op jou. Is je wederhelft verdrietig? Dan doe je er alles aan om een lach op haar of zijn gezicht te toveren. Is je lief blij? Dan ervaar je zelf ook vreugde. Dit gevoel neemt echter af als de liefde er niet meer is.

“Liefde biedt de superkracht van extreme empathie”, vertelt Romanoff. “Als partners niet meer verliefd zijn, hebben ze niet langer het vermogen om met zo’n oprechte intensiteit beïnvloedt te worden door elkaars emoties.”

Misschien ook voor jou:
Waarom een apart dekbed ervoor kan zorgen dat jij en je partner beter slapen
Lifestyle
  • Bustle
  • Dziana Hasanbekava