Onthuld: dit is de meest stressvolle baan die er bestaat

In een snel tempo moeten werken, veel dingen tegelijk doen en een hoge werkdruk.

stressvolle baan

Iedere baan heeft zo zijn voor- en nadelen en zo zijn stressvolle momenten. Toch is er een baas boven baas, blijkt uit recent onderzoek van het CBS. Het blijkt namelijk dat kok het meest stressvolle beroep is. Maar dat is lang niet het enige beroep waar de werkdruk enorm hoog is. En dat is eigenlijk best zorgelijk.

Werkdruk

De criteria van het onderzoek waren: in een heel snel tempo moeten werken, te veel dingen tegelijk moeten doen en extra hard moeten werken door de druk die er wordt uitgevoerd. Hieruit bleek dat een kok dit het ergste heeft. Ook hebben artsen een hoge werkdruk, vanwege de emotionele belasting, maar ook leidinggevende en managers en leraren. Dat laatste kan iedereen zich natuurlijk wel voorstellen!

Relaxed

Maar wat zijn dan de minst stressvolle banen? Volgens het onderzoek van het CBS zijn dat beveiligers, chauffeurs, hoveniers en tuinders, kassamedewerkers en medewerkers in de kinderopvang. Naar verluidt zou dit komen omdat ze voornamelijk hun eigen tijden in kunnen delen of gewoon niet zoveel druk hebben staan op de werkzaamheden.

Carriere
  • Happy in Shape
  • iStock