Hoe je jouw make-up het beste kunt aanbrengen als je momenteel kampt met een droge huid

Voorkom dat droge huidschilfers je look verpesten.

make-up aanbrengen

Heb jij tijdens de wintermaanden geen last van een droge huid? Lucky you! De meeste vrouwen daarentegen kampen wel met dit fenomeen tijdens de koudere maanden van het jaar. Wij delen daarom enkele tips om je make-up aan te brengen op een droge huid, zodat die vervelende droge flakes je look niet verpesten.

Stap 1: een goede voorbereiding

De make-up die jij gebruikt kan nog zo goed zijn, maar een perfect resultaat krijg je pas als je je huid goed hebt voorbereid, zo weet visagist Dominique Lerma. "Als jij iemand bent die kampt een droge huid tijdens de koude wintermaanden, dan moet je als eerst investeren in een goede skincare routine als je je make-up succesvol wilt aanbrengen", zo vertelt ze aan InStyle.

Visagist Billie Gene vult aan dat je er goed aan doet door serums en moisturizers aan je routine toe te voegen – als je dat nog niet doet. Denk aan serums en moisturizers met hydraterende ingrediënten als hyaluronzuur en glycerin. "Ik gebruik graag serums en droge oliën voor de huid voordat ik vochtinbrengende crèmes gebruik, om de huid te revitaliseren en voor te bereiden op het aanbrengen van make-up."

Stap 2: exfoliëren

Over die skincare routine gesproken: ook exfoliëren mag niet ontbreken als stap. Dit is een van de beste manieren om van die losse schilfertjes op je huid af te komen. En in tegenstelling tot wat wij dachten – dat we niet elke dag moeten exfoliëren – beweert Lerma wat anders. "In tegendeel", aldus de visagiste. "Het gebruik van een milde exfoliator in je huidverzorgingsregime zal helpen bij het voorbereiden van je huid, zodat je daarna je make-up kunt aanbrengen." Wel is het superbelangrijk om een milde chemische gezichtsscrub te gebruiken, en dus geen harde scrub.

Stap 3: draag geen foundation

Een foundation maakt voor veel vrouwen deel uit van hun make-uproutine, maar dit beautyproduct kun je beter achterwege laten. Lerma raadt in plaats daarvan aan om een BB-cream te gebruiken. Dit om te voorkomen dat je je huid verder uitdroogt.

Overigens betekent dit niet dat je andere poederformules ook moet afzweren. Wel is het handig om hier spaarzaam mee om te gaan. "Breng poeder alleen aan op plekken waar je de bedekking echt nodig hebt", raadt Gene aan.

Stap 4: Gebruik bepaalde 'glowy' make-up niet

We willen allemaal die glowy skin en er zijn genoeg producten die dat beloven. Volgens visagist Cassandra Garcia moet je alleen erg voorzichtig zijn met die producten. "Let bij producten met een glowy-formule op dat er geen textuur in die 'glow-deeltjes' zit." Hiermee doelt ze op eventuele glitters in de formule, want die glitters zorgen voor een extra laagje op schilferende huid, waardoor het er flaky uit kan gaan zien.

Stap 5: een face mist

De kracht van een goede fase mist mag niet onderschat worden, zeker niet in de winter. "De beste tip om je make-up in de winter de hele dag glad te houden, is door face mist te gebruiken om de make-up te fixeren", zegt Gene. "Een spray kun je de hele dag door gebruiken, zonder de make-up te verpesten en het houdt je look smooth."

Beauty
  • InStyle
  • iStock