Oranje is de modekleur du moment

Livin' the tangerine dream.

Lees ook

Februari staat weer voor de deur. Dat betekent New York Fashion Week, Valentijnsdag, maar ook dat we weer reikhalzend uitkijken naar de lente. De modekleur van dit moment is er eentje waar wij voorjaarse vibes van krijgen: tangerine is hot and happening. 

Oranje

Oranje is the new black: dit keer geen tv-show, wel een modetrend. Dit seizoen staat in het teken van vrolijke kleuren en waar oranje voorgaande jaren weleens over het hoofd werd gezien, staat de kleur dit jaar in de spotlight. Wel gaan we voor de subtielere oranjekleur, de neontinten laten we voor wat het is.

Het komt niet helemaal als een verrassing dat deze kleur momenteel helemaal in is. Zo zagen we al dat oranje een grote rol speelt in de spring/summer 2022 collectie van Ganni.

Stijlinspiratie 

Wanneer het op andere kleurtrends aankomt, zien we nog weleens gehele looks in die kleur. Denk aan een all brown of geheel zwarte look. No worries, dit keer geen monochroom looks. Ook de modewereld weet wanneer genoeg, genoeg is. Wél veel oranje stukken gecombineerd met earthy tones. Benieuwd welke draai influencers aan deze trend geven – in de winter, notabene? Wij verzamelden wat inspiratie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ETRO (@etro)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

Kleuren

We noemden net al dat we voor subtiele oranje kleuren gaan. Je hoeft niet voor een neonkleurige tint te gaan, ook een zachte oranje kleur past prima binnen de trend. Of wat dacht je van een shade die al wat meer naar bruin neigt? Het kan allemaal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

Little less oranje, please

Nu kan het dat een oranje broek of blazer niet helemaal je ding is. We get it, vind maar net de juiste stukken in je kast om het mee te combineren. Gelukkig kun je ook een subtielere draai aan deze trend geven, door enkel accessoires in deze zomerse kleur te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie handtas of aan sieraden.

Bron: Stylist | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook