Hot, hotter, hotst: in de lente dragen we massaal oranje blush

Oranje boven? Oranje op je wangen!

Wil je je wangen nog meer laten stralen? Grijp dan een keer niet naar de bekende roze blush, maar kies voor de oranje variant. Klinkt misschien wat gek, maar orange cheeks zijn dit seizoen voor iedereen weggelegd!

Oranje op je wangen

Een roze blos op je wangen staat prachtig, maar dit seizoen is het vooral oranje wat we gaan zien. Deze lente is oranje helemaal hip – en dat hadden we eigenlijk al kunnen voorspellen. Op menig catwalk was het namelijk de kleur oranje die de boventoon voerde, van subtiele details in het haar tot een bold oranje op de lippen. Voor komend seizoen houden we het rustig en kiezen we een zachte variant op de wangen. Make-up artist Allan Avendańo ging ons al voor en gaf verschillende celebs een oranje touch. Van Vanessa Hudgens tot Sabrina Carpenter: everybody loves orange!

Net als bij roze blush is er voor oranje blush ook een hele reeks aan kleuren die bij jouw ondertoon passen. Want zeg je oranje, dan zeg je waarschijnlijk ook peach of koraal. Twijfel je welke kleur je moet dragen? Met onderstaande tips komt dat helemaal goed!

Een lichte ondertoon

Met een lichte ondertoon kan een oranje ondertoon misschien snel té extra worden. Toch betekent dit niet meteen dat je de trend niet kan rocken, want ook voor jouw ondertoon is een oranje tint. Met een zachte perzik of abrikoos-oranje op je wangen krijg je alsnog prachtige cheeks met een warme gloed.

Een medium ondertoon

Met een medium ondertoon kun je al iets meer experimenteren met oranje en zijn voor jou de koraal of sunset orange-tinten helemaal geschikt. Mooi met een glimmende highlighter en rode lippen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anna Soares (@ianna.so)

Een donkere ondertoon

Voor een donkere ondertoon kun je ook wat warmte aan je gezicht aanbrengen, door te werken met terracotta of een vleugje mandarijn. Een paar vegen op de appels van je wangen kan je make-uplook nog meer laten stralen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dan Wood (@danwoodmakeup)

Hoe je het gebruikt

Een poederblush krijg je het mooiste op je wang met een zachte kwast. Toch werkt het voor een oranje blush iets anders dan voor een roze blush, omdat oranje meer pigment bevat. De truc is daarom om het met een lichte hand te vegen en rustig op te bouwen. Easy does it! 

Bron: PureWow | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws