Heb je krullend haar? Dit is wat je wilt weten over de bowl methode

Een perfecte bos krullen? Count us in.

Heb jij krullen? Dan ken je de struggle ongetwijfeld dat het na elke was-sessie maar weer de vraag is hoe jouw lokken er uit komen te zien. Gelukkig heeft TikTok – what else? – een handig trucje om ervoor te zorgen dat jij elke keer perfecte krullen hebt. Introducing: de bowl methode.

Bowl methode

Als jij gezegend bent met krullen, dan ben jij waarschijnlijk wel bekend met de Curly Girl-methode. Deze methode om je krullenbos te perfectioneren is al een tijdje een hot topic, maar er is nu een nieuwe manier om krullend haar te verzorgen die nóg beter schijnt te werken. Het geheim? Een bak vol met water. Ja, de zogeheten bowl methode maakt momenteel furore op TikTok.

De key ingredient voor een goede bos krullen? Dat is moisture, oftewel vocht. Veel curlies brengen hun stylingproducten daarom ook aan op vochtig of nat haar. Op TikTok gaat Zia (@curlyzia.xo) echter nog een stukje verder. Zij dompelt haar lokken na het wassen onder in een kom met water. Volgens haar zou deze methode ervoor zorgen dat je lokken de stylingproducten beter opnemen, je krullen beter gehydrateerd worden en je overall een vollere bos krullen krijgt.

https://www.tiktok.com/@curlyzia.xo/video/7077282474941762822?referer_url=https%3A%2F%2Fgrazia.nl%2F&referer_video_id=7077282474941762822&refer=embed&referer_url=https://grazia.nl/artikel/524579/heb-je-curly-hair-volgens-tiktok-moet-je-dan-de-bowl-methode-proberen/

Zo pas je de bowl methode toe

De bowl methode bestaat uit vier stappen:

  1. Was je haar onder de douche zodat je dat normaal ook doet. Vergeet je conditioner niet, deze was je ook uit.
  2. Vul een grote kom met lauwwarm water en breng wat leave in conditioner aan op je lokken. Hierbij kun je net als Zia de 'praying hands'-methode gebruiken. Kam je lokken door.
  3. Maak je haar nat in de kom en haal het eruit. Scrunch je haar om het overtollige water eruit te knijpen. Doe je haar vervolgens naar de zijkant van je hoofd en maak het opnieuw nat en scrunch het weer om het water eruit te knijpen. Tot slot herhaal je deze stap nog een keer voor de andere kant van je hoofd.
  4. Tot slot is het tijd voor de styling. Stijl je haar zoals je dat gewend bent, met mousse, gel of crème bijvoorbeeld.

Als het goed is, heb je nu een mooie en verzorgde bos met krullen. Easy does it!

Bron: Grazia, NSMBL | Beeld: BrunoPress, TikTok