Inpakchecklist: deze jurk mag niet in je koffer ontbreken als je op vakantie gaat

Het is dé trend van deze zomer.

Of je nu in Nederland op vakantie gaat of naar het buitenland reist: de kans is aanwezig dat zomerse temperaturen je tegemoetkomen. Pak daarom zeker een slip dress in wanneer je je vakantiegarderobe samenstelt. Luchtig én fashionable.

Onderjurk

Satijnen jurken waren vroeger niet iets wat je zo zou dragen. Ze werden ontworpen om onder de kleding te dragen die wel eens de neiging had om aan je huid vast te plakken. Een satijnen slip dress voorkwam dat. Ook werden ze gedragen onder doorzichtige kleding, zodat je niet de hele wereld zou flashen met je ondergoed.

90s look

Ergens in de jaren negentig begonnen vrouwen te experimenteren met het stylen van de slip dress, waarbij ze erachter kwamen dat de jurk zelfs als outfit op zich zou kunnen werken. It-girls overal in Hollywood en Londen werden gespot in de satijnen jurken, zowel voor een rode loper-evenement als een avondje uit met vrienden. Je zou zelfs kunnen zeggen dat vrouwen als Wynona Ryder, Sarah Jessica Parker en Kate Moss de weg hebben vrijgemaakt voor de slip dress – in al zijn vormen. En inmiddels is het een echt closet staple geworden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dafina Selimi (@dafinaeli)

Het mooie aan een slip dress is dat je er direct gekleed uitziet, terwijl je alleen de jurk over je hoofd trekt en een paar mooie loafers of hakken erbij uitzoekt. Je favoriete handtas erbij en je hebt al een volledige outfit. En niet alleen de crèmekleurige jurk is chic, ook deze olijfgroene versie is geweldig!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maison Faliakos (@maisonfaliakos)

De variatie in lengte is ook nog iets om rekening mee te houden. Ga je voor iets korters, dan is dat uitermate geschikt voor een avondje op het terras. Een langere versie van de jurk is dan weer wat formeler en kan de perfecte outfit zijn voor een etentje of zelfs een bruiloft. Misschien dan wel even een andere kleur kiezen – je wilt tenslotte niet te veel op de bruid lijken.

Ook tof: een slip dress stylen met een satijnen overhemd. Dat kan dezelfde kleur zijn, maar een felle kleur color blokken met een andere felle kleur is ook een optie voor een mooi contrast. Zolang beide materialen hetzelfde zijn, kan dat heel goed samengaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Catherine Gee (@catherinegee)

Wel wat meer bedekking nodig, maar is satijn op satijn toch wat te veel van het goede? Dan kun je de slip dress mooi combineren met een nette blazer en zo is-ie ook meteen geschikt om naar kantoor te dragen. Of kies ervoor om je zachte, vrouwelijke jurk te combineren met een stoer jack of sneakers, voor een tof contrast. De mogelijkheden met de slip dress zijn echt eindeloos, dus het is oprecht een geweldige basisjurk om in je kast te hebben hangen. We love!

Bron: InStyle, Grazia | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws