Shoppen maar: deze vintage designer bags zijn weer hartstikke hip

* Add to cart *

Lees ook

Een tas is allang niet meer alleen handig om spullen in te bewaren. Met de verschillende formaten, printjes en soorten is het een verlengstuk geworden van je outfit en je persoonlijkheid. En daarnaast misstaat een beeldige tas niemand. Met name de tassen van deze modehuizen voeren de boventoon!

Designer bags

Gehuld in een nieuw jasje of juist met het vertrouwde printje: menig designer bag van vroeger heeft opnieuw zijn opwachting gemaakt op de catwalk. Het zijn niet de nieuwste merken, maar juist de good olmodehuizen waar de it-girls van nu mee weglopen. Denk maar aan de bekende Fendi Baquette of de Hermés Kelly. Elegantie, eenvoud en een knipoog naar de diepgewortelde modegeschiedenis is weer terug te vinden in het straatbeeld. Daarom zetten we – alvast voor je wishlist – de zes populairste merken voor je op een rijtje.

Hermès Kelly en Birkin

Designer bags moet je eigenlijk zien als een investering, en met de Hermès tassen krijg je zeker waar voor je geld. De Kelly-tas werd vroeger eerst gepopulariseerd door Grace Kelly, maar is tegenwoordig een statement piece die past bij elke look. De bekende Birkin bag is ook een favoriet, en heeft de beste combinatie van vakmanschap, elegantie en herkenbaarheid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bagsionista (@bagsionista)

Fendi Baguette

De Fendi Baguette laat zien dat groot, groter, groots niet altijd beter is. De designer bag heeft een klein formaat, maar spreekt boekdelen. Is het niet door de bekende Fendi-print, dan is het wel door de verschillende varianten waarin je de tas kunt kopen. En daarnaast is die ook nog eens heel beeldig.

Louis Vuitton Murakami print

Y2K is here to stay, en dat laat de Louis Vuittons Murakami print ook zien. Het printje is zo vintage dat je er gratis een trip down memory bij krijgt. Herkenbaar aan het bruine, leren hengsel en de gekleurde Louis Vuitton letters. Kies voor de Nano Speedy Bag als klein statement tasje of kies voor groot met de Trouville Bag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rachel ward (@rachelward_e)

Prada Re-Edition

Als er een modehuis is dat weet wanneer ze hun meest iconische tassen weer terug moeten halen, dan is het Prada wel. De Re-Editon bevat klassiekers zoals de Cloth rugzak en het satijnen kleine tasje. Hello, year 2000? We zijn er weer!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SomethingLatte (@somethinglatte)

Louis Vuitton Neverfull

Naast dat LV tassen lanceerde met het gekleurde logo, hadden ze ook de tassen met de dambord-print. De Neverfull-collectie liet zien dat het soms ook heel stijlvol is om met een grote tas rond te zeulen, al is het alleen maar omdat je al je spullen kwijt kan.

Gucci Marmont

Designer bags van Gucci zijn altijd een goede aankoop, maar die uit de Marmont-collectie behoren tot de hoogste rang. Dankzij de eenvoud van de tas, behoort-ie namelijk in elke garderobe thuis. De meest bekende is de leren variant, met de klep, het gouden logo van Gucci en de gouden ketting.

Zoals we al eerder zeiden, een designer bag is zeker de investering waard. Tegenwoordig bestaan er gelukkig een hoop websites waar je vintage designer bags voor een zacht prijsje kunt kopen. Je hebt er nog jaren plezier van én je bankrekening zal er blij mee zijn.

Bron: Vogue, Elegance | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook