De Louis Vuitton Spring-Summer collectie van 2023 maakt ons hebberig

We spotten een wel heel bijzondere tas op de runway...

Lees ook

Het herfstweer is officieel begonnen en onze lievelingstruien mogen weer uit de kast. Maar de grote modehuizen maken zich alweer op voor het voorjaar met hun lente- en zomercollectie. Zo ook Louis Vuitton, die hun lente-zomer 2023 collectie presenteerde in Parijs dinsdag, bij de Cour Carrée van het Musée du Louvre.

Voorjaar

Hoezeer wij ook kunnen genieten van de herfst en de geweldige outfits die daarmee gepaard gaan, blijven het voorjaar en de zomer favoriet. Lunchen op het terras, relaxen bij het zwembad of op het strand en natuurlijk paraderen op vakantie. We kunnen nu al niet wachten om in de items van Louis Vuitton rond te lopen!

Vrouwelijkheid

Celebrity’s als Ana de Armas, Janet Jackson en Christian Louboutin waren bij de fashionshow van het Franse modehuis te spotten. Deze lente- en zomercollectie draait volledig om vrouwelijkheid en het verheerlijken daarvan. Dat is duidelijk te zien aan de elegante kleuren en de ruffels waar jurken én broeken mee aangekleed zijn.

Uitvergroot

In de nieuwe collectie is te zien dat functionele aspecten van een kledingitem worden uitvergroot en centraal gesteld. Het modehuis speelt met de proporties van verschillende kledingstukken en de functionaliteit daarvan. Zo zien we een jurk met een gigantische rits op de voorkant en wordt er veel gebruikgemaakt van grote strikken bij verschillende kledingstukken. Ook grote knopen op jurken zijn te zien op de runway. Wat normaliter een bepaald doel had in kledingland, wordt nu gebruikt om een statement mee te maken.

Neutral

Wat we voornamelijk gaan zien, zijn vrij neutrale kleuren, zo valt op aan de collectie. Vooral veel zwart-wit en nude-kleuren zoals beige en bruin staan centraal – het blijft in 2023 allemaal vrij muted. Leer wordt daarnaast veel gebruikt in de collectie. Zelfs in de lente en zomer gaan we dus leren pieces dragen.

Natuurlijk zijn we dol op de tassen van het modemerk, maar nu spotten we wel een hele gave tas op de runway. Een tas in de vorm van een huisje kwam voorbij en we vinden het nu al te gek. Can’t wait!

Bron & Beeld: WOMEN’S SPRING-SUMMER 2023 SHOW © Louis Vuitton – All rights reserved

Laatste nieuws

Zie ook