Pièces de résistance: met deze items heb je altijd een stijlvolle outfit

Een hack waar je niet meer zonder kan!

Hoewel we dol zijn op de nieuwste trends en het ontwikkelen van onze eigen stijl, blijft het soms een opgave om in de ochtend een leuke outfit te verzinnen. Gelukkig bestaat er een manier waarmee dat elke ochtend lukt, en daar heb je alleen maar deze vijf items voor nodig. Easy peasy!

Pièces de résistance

Van de chunky kniehoge laarzen tot een half zip sweater en een coltrui met print: we worden dolgelukkig van de trends van dit moment. Maar wat doe je als je favoriete jurk of broek in de was zit en je ineens een nieuwe outfit moet verzinnen in de ochtend? Een moeilijke opgave, vooral als je nog geen koffie hebt gehad.

We stonden zelf ook uren voor de kast, treuzelen en peinzend over welke outfit we vandaag weer moesten dragen. Met het wisselvallige weer in Nederland en de eeuwige strijd 'hak of platte schoen?' zagen we onze ochtenden steeds stressvoller worden. Tot we bekend werden met de 'pièces de résistance'-hack

Easy peasy

Dit zijn items waar je altijd op terug kunt vallen. Van een zwarte leren jas tot een spijkerjas, wit t-shirt, high-waisted zwarte broek, enkellaarsjes en – als finishing touch – een zwarte eyeliner en rode lipstick. Geloof je het niet? Onderstaande looks bewijzen het succes van deze hack!

Van een wit t-shirt met zwarte broek...

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Alex (@alexandracoveos)

... tot een spijkerjas met enkellaarsjes...

... en een leren jas om je outfit een rock-'n-roll vibe te geven.

Vergeet de finishing touch niet: een cheeky red lip!

Met een twist

Bovenstaande items kunnen we eigenlijk staple pieces noemen en het is in ieder seizoen handig om ze in je kast te hebben. Mocht je een plain spijkerjasje te saai vinden, dan kun je deze ook nog vervangen door een katoenen (oversized) jasje in een neutral kleur zoals beige of ecru. Hetzelfde geldt voor de leren jas. Een leren blazer is net zo bold! Zolang je items hebt waar je altijd op terug kunt vallen, ga jij een hoop zorgeloze ochtenden tegemoet.

Beeld: BrunoPress, Instagram