Bracha van Doesburgh over Faithfully yours: ‘Bijzonder fijn dat ik een heel sterk vrouwenpersonage mag spelen’

"Ook vond ik het heel verfrissend dat de crew van Faithfully yours uit zoveel vrouwen bestond."

Bracha van Doesburgh is vanaf 22 december te zien in Faithfully yours, een film waarmee ze laat zien hoe erg we snakken naar sterke vrouwenrollen. In de nieuwste Marie Claire vertelt ze er meer over.

Een sterke rol

Bracha is erg blij met haar hoofdrol in de film Faithfully yours, zo vertelt ze in de nieuwe Marie Claire. “We hadden niet alleen een fantastische cast en crew, maar ik vond het ook bijzonder fijn dat ik een heel sterk vrouwenpersonage mocht spelen.” In de thriller speelt Bracha het personage Bodil die samen met haar vriendin Isabel (Elise Schaap) een web van leugens heeft geweven. Als Isabel plotseling verdwijnt, probeert Bodil toch de regie over haar eigen leven te houden, hoe moeilijk ze het ook krijgt. “We hebben daar op de set veel gesprekken over gehad, want we vonden het belangrijk dat ze geen slachtoffer zou worden, geen bang vogeltje.”

Bracha merkt ook dat er in Nederland meer behoefte is aan sterke vrouwenrollen. “Dat is echt een grote verandering”, stelt ze. “Ook vond ik het heel verfrissend dat de crew van Faithfully yours uit zoveel vrouwen bestond; producent Rachel van Bommel van Millstreet Films is wel iemand die zich daar hard voor maakt. We hadden een cameravrouw, Josje van Erkel, die deze film ontzettend mooi heeft gedraaid. Ik weet dat het voor vrouwen soms best vechten is om ertussen te komen.”

Een intimiteitscoach

Bracha deelt dat er op de set van Faitfully yours ook een intimiteitscoach aanwezig was. “Ik had best wel wat vrijscènes en die intimiteitscoach is daar dan bij om te checken of je je wel prettig voelt”, vertelt ze daarover. “Zelf heb ik in het verleden nooit vervelende dingen meegemaakt op de set, maar ik weet dat collega’s die ervaringen wel hebben gehad. Dan is het heel fijn om iemand op de set te hebben die je in vertrouwen kunt nemen en bij wie je heel duidelijk kunt aangeven wat je wel en niet prettig vindt.”

Haar personage Bodil leidt in de film een dubbelleven, maar daar kan Bracha zich niets bij voorstellen. “Ik mag dan wel actrice zijn, maar ik kan heel slecht liegen. Daarbij heb ik ook geen behoefte aan een dubbelleven, omdat ik heel gelukkig ben binnen mijn eigen gezin.”

Meer lezen? In de nieuwe Marie Claire vertelt Bracha meer over haar relatie met social media, over haar dromen en ambities en hoe zij en haar man Daan Schuurmans thuis voor een goede balans tussen werk en privé zorgen. Vanaf vandaag in de winkel! 

Tekst: Jill Waas | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws