Aha: dit is de minst slechte alcoholische drank

Al is het natuurlijk nog beter om een glas alcohol te laten staan.

Female Friends Make Toast As They Celebrate At Party

Er is geen enkel alcoholisch drankje dat écht gezond is (of ook maar een beetje), maar toch hebben we er af en toe gewoon zin in. Zeker tijdens de feestdagen. Maar welke drank is dan het minst slecht? 

Tequila!

We kunnen nu wel beginnen met allemaal disclaimers over alcohol (het kan je organen beschadigen, het verdooft je zintuigen, het bevat veel calorieën en niet te vergeten je kunt er een behoorlijke kater aan overhouden enzovoorts), maar we weten allemaal wel dat je beter geen alcohol kunt drinken. Toch nuttigen we af en toe graag een glaasje. Maar welk drankje kun je het beste drinken als je ook een beetje op de calorieën wilt letten?

In Los Angeles is tequila momenteel erg populair onder fitgirls en dat heeft een reden. Tequila is namelijk glutenvrij, dus hip. Bovendien bevat een mix van tequila en citroensap veel minder calorieën dan een glas wijn of bier. 

100% Agave

Maar let op: niet alle soorten tequila zijn 'gezond'. Kies voor zuivere of pure tequila met honderd procent agave. Dat is 1. beter voor je dieet en 2. dé oplossing als je geen zware kater wilt. De meeste tequila die geschonken wordt, bestaat voor 42 procent uit maïsstroop. En die stroop is vaak verantwoordelijk voor een bonkend hoofd de volgende dag. Als je zorgt dus een of twee van deze drankjes drinkt van honderd procent agave en goed gehydrateerd blijft, heb je – als het goed is – nergens last van the day after.

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock